Προσεγμένη ανανέωση για τα Volvo S90/V90

Η Volvo προχώρησε σε ένα ήπιο φρεσκάρισμα των S90 και V90, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις προσεγμένες επεμβάσεις σε σχεδίαση και προσφορά ανέσεων στους επιβάτες.

Προσεγμένη ανανέωση για τα Volvo S90/V90

Τόσο το S90 όσο και η estate εκδοχή του, είναι πρακτικά απαράλλακτα εξωτερικά σε σχέση με τα μοντέλα που αντικαθιστούν. Οι Σουηδοί ακολούθησαν το δόγμα «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», διατηρώντας σχεδόν αναλλοίωτη την επιβλητική εμφάνιση. Eξάλλου, η ναυαρχίδα της Volvo παρουσιάστηκε το 2017. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ελαφρώς χαμηλότερος και φιλοξενεί ανασχεδιασμένους προβολείς ομίχλης, ενώ πίσω συναντάμε νέο spoiler στο χείλος της πόρτας του πορτμπαγκάζ. Στο V90 οι αλλαγές είναι πιο ορατές πίσω, με νέα γραφικά στα LED φωτιστικά σώματα και τα φλας. Επιπλέον, σε αμφότερα τα μοντέλα υπάρχουν διαθέσιμοι νέοι χρωματικοί συνδυασμοί και σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό η μεγάλη είδηση αφορά την προσθήκη ενός βελτιωμένου ηχοσυστήματος της Bowers and Wilkins, που διαθέτει ακύρωση θορύβου και μετατρέπει την καμπίνα «σε κανονικό jazz club». Επίσης, συναντάμε το Advanced Air Cleaner που επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα και τα ποσοστά ατμοσφαιρικής ρύπανσης, απομακρύνοντας μέχρι και το τελευταίο ίχνος μικροσωματιδίου από το εσωτερικό εντός λίγων λεπτών.

Από το XC90 έρχονται καθίσματα με επένδυση πραγματικού μαλλιού, ενώ από το XC60 προέρχεται το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 Volt που συνοδεύει τον 2λιτρο B5 βενζινοκινητήρα των 250 ίππων, αλλά και τους ντίζελ B4 και Β5 (2λιτροι με 197 και 235 ίππους αντίστοιχα). Οι ίδιες αλλαγές, φυσικά, αφορούν και το V90 XC που γίνεται το πρώτο υβριδικό Cross Country στα χρονικά. Εννοείται πως δεν λείπουν οι plug-in υβριδικές επιλογές, με τη μορφή του 2λιτρου 4κύλινδρου turbo κινητήρα βενζίνης ισχύος 303 ίππων, σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 88 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 390 ίππους και τα 640 Nm ροπής.

Πηγή: autogreeknews.gr