Ποια Toyota είναι «Made in Japan»;

Η παγκοσμιοποίηση και η ανάγκη για κάλυψη πολυποίκιλων αγοραστικών ιδιαιτεροτήτων έχει οδηγήσει σε παραλλαγές στην καταγωγή των περισσοτέρων αυτοκινήτων.

Ποια Toyota είναι «Made in Japan»;

Η παγκοσμιοποίηση και η ανάγκη για κάλυψη πολυποίκιλων αγοραστικών ιδιαιτεροτήτων έχει οδηγήσει σε παραλλαγές στην καταγωγή των περισσοτέρων αυτοκινήτων. Πολλά αυτοκίνητα δεν παράγονται στον τόπο καταγωγής της εκάστοτε εταιρείας και αυτό είναι λογικό, αφού δεν θα μπορούσε έτσι να καλυφθεί η ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Τι συμβαίνει με την επί σειρά ετών αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτου του Έλληνα; Πόσα Toyota είναι «Made in Japan»;

Μια ματιά στον τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας, είναι αποκαλυπτική. Στη χώρα μας διατίθενται 13 διαφορετικά μοντέλα: τα Aygo, Yaris, Corolla, Corolla Sedan, C-HR, Prius, GT86, RAV4, Land Cruiser, Proace Verso, Proace, Hilux και Yaris Van. Εξ αυτών, μόνο τα 4 προέρχονται από το Αΐτσι! Άλλα 6 είναι ευρωπαϊκής καταγωγής, 2 τουρκικής και 1 μας έρχεται από τη Νότιο Αφρική. Τα Made in Japan λοιπόν, είναι τα εξής: Prius, GT86, RAV4 και Land Cruiser.

Από εκεί και πέρα, τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Γαλλία με 4 εκ των 6 παρουσιών από Γηραιά Ήπειρο, με τα Yaris (τόσο το επιβατικό, όσο και το επαγγελματικό Van) και Proace/Proace Verso να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Βαλενσιέν. Το Hilux συναρμολογείται στο Ντέρμπαν (Ν. Αφρική), το Corolla χάτσμπακ στην Αγγλία (στο Ντέρμπισαϊρ, για την ακρίβεια), το Aygo στην Τσεχία (Κολίνι), ενώ τα Corolla Sedan και C-HR διανύουν τη μικρότερη διαδρομή για να έρθουν στην Ελλάδα, καθότι συναρμολογούνται στο εργοστάσιο της Σακάριας (Τουρκία).

Πηγή: autogreeknews.gr