Γιατί το VW Tiguan είναι No1 SUV στην Ευρώπη

Το 2019 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την Volkswagen σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως στην Ευρώπη.

 Γιατί το VW Tiguan είναι No1 SUV στην Ευρώπη

Το 2019 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την Volkswagen σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως στην Ευρώπη, όπου για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων με 1.715.366 οχήματα.

Παράλληλα, το 2019 η VW είχε την πρωτιά στις τρεις πιο δημοφιλείς κατηγορίες: Το Golf ήταν πρώτο στα μικρομεσαία αλλά και συνολικής κατάταξης, 2ο γενικής κατάταξης και πρώτο στα μικρά ήταν το Polo και πρώτο στα SUV και 4ο συνολικά best seller αυτοκίνητο στην Ευρώπη ήταν το Tiguan.

Ειδικά το Tiguan τοποθετείται στη δημοφιλέστερη κατηγορία των SUV, αυτή των μικρομεσαίων, όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ ισχυρός και συνεχώς οι πωλήσεις της αυξάνονται. Ωστόσο, το Tiguan αποτελεί μια σταθερή και σίγουρη αξία στα μικρομεσαία SUV και ο βασικός λόγος που είναι Νο1 στην Ευρώπη, είναι ότι προσφέρει αρτιότητα και πληρότητα σε κάθε επίπεδο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το «Golf των SUV».

Όπως το VW Golf αποτελεί επί σειρά ετών σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μικρομεσαίων χάτσμπακ αυτοκινήτων, αντίστοιχα και το VW Tiguan αποτελεί σημείο σύγκρισης στα μικρομεσαία SUV. Το Tiguan δεν κάνει συμβιβασμούς σε ποιότητα, τεχνολογία, ασφάλεια, ανέσεις, κινητήρες κ.λπ. και είναι σε θέση να καλύψει σε κάθε τομέα τον απαιτητικό αγοραστή. Από την αρχική κιόλας έκδοση 1.5 TSI 130 PS ACT EVO Advance των 25.790 ευρώ, το Tiguan διαθέτει πλούσιο και ένα αποδοτικό κινητήρα. Ακόμα πιο συμφέρουσα επιλογή αυτή την περίοδο είναι το Tiguan 1.5 TSI ACT EVO 150 Advance με το όφελος των 1.200 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρεται στην τιμή των 26.630 ευρώ (έναντι 27.830 αρχικής).

Συγκεκριμένα, στον υπερπλήρη εξοπλισμό του περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, ηλεκτρικές ευκολίες, 3ζωνικός κλιματισμός, σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, υποβοήθηση μεγάλης σκάλας, αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός – πίσω με ηχητική προειδοποίηση και οπτικές ενδείξεις, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων, εμπρός προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών κ.α.

Οι επιλογές κινητήρων και εκδόσεων είναι ακόμα αρκετές, αφού εκτός των προαναφερθέντων, το Tiguan προσφέρεται και στις εξής: 2.0 TSI 190 PS και 230 PS, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG και με τετρακίνηση 4Motion, καθώς και ντίζελ 1.6 TDI 115 PS, 2.0 TDI 150 PS, 190 PS και 2.0 BiTDI 240 PS.

Πηγή: autogreeknews.gr