Έκλεψαν 18 Skoda και δεν πήρε κανείς είδηση!

Δυο «τσακάλια» ληστές έκλεψαν με μεθοδικότητα 18 μοντέλα Skoda μέσα από την αντιπροσωπεία χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, μέχρι που έγινε η απογραφή!

Έκλεψαν 18 Skoda και δεν πήρε κανείς είδηση!

Οι δυο άντρες τώρα είναι υπό κράτηση κι αναμένουν τη δίκη τους, αλλά ομολογουμένως το κόλπο τους ήταν εξαιρετικά μεθοδικό. Το αξιοσημείωτο δεν είναι το γεγονός της κλοπής κάθε αυτό, αλλά το πως η απώλεια των 18 τσέχικων μοντέλων δεν είχε γίνει αντιληπτή για μήνες, ενώ κανένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα δεν έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα.

Προφανώς οι δυο κλέφτες ήταν εργαζόμενοι μέσα στην αντιπροσωπεία της Skoda, που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με άμεση πρόσβαση τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στα επίσημα έγγραφά τους, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να τα παραποιήσουν κατά το δοκούν.

Για κακή τους τύχη όμως, η εταιρεία λίγο πριν τα τέλη του έτους κάνει την καθιερωμένη απογραφή κι εκεί διαπιστώθηκε πως λείπουν 18 μοντέλα Skoda, με τη συνολική «χασούρα» για την εταιρεία να αγγίζει τα 213.912 ευρώ. Νούμερο που σημαίνει πως κατά μέσο όρο πουλούσαν τα μοντέλα για 11.893 ευρώ.

Οι δυο 35χρόνοι ληστές είχαν εφαρμόσει ένα εξαιρετικά απλό κόλπο:

Κατά τη διάρκεια της ημέρας έβγαζαν ένα αυτοκίνητο από το γκαράζ της αντιπροσωπείας και το πάρκαραν σε έναν συγκεκριμένο δρόμο και το άφηναν εκεί για μια εβδομάδα. Όταν κανείς δεν το αναζητούσε, τότε οι δυο άντρες ξεκινούσαν τις διαδικασίες πώλησης φυσικά με πλαστά έγγραφα. Απλή κι αποτελεσματική τακτική, αλλά δυστυχώς υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο που λέει κι ο λαός, που στην παρούσα φάση ήταν η απογραφή.

Πηγή: autogreeknews.gr