Lexus UX 300e: Το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας!

Με την αυτοκίνηση να αλλάζει πρόσωπο και τα ηλεκτρικά μοντέλα διαρκώς να αυξάνονται, η Lexus δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει εκτός.

Lexus UX 300e: Το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας!

Με την αυτοκίνηση να αλλάζει πρόσωπο και τα ηλεκτρικά μοντέλα διαρκώς να αυξάνονται, η Lexus δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει εκτός. Ιδού λοιπόν το πρώτο της ηλεκτρικό, που ακούει στο όνομα Lexus UX 300e!

Το ντεμπούτο του έγινε στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση Auto Guangzhou, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μετάβαση της Lexus στον ηλεκτρισμό!

Σχεδιαστικά το νέο Lexus, έχει εμφανείς διαφορές από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας UX. Αρχικά «φοράει» νέες ζάντες πέντε ακτινών, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 20 χλστ., στο πίσω μέρος δεν πρόκειται να δείτε απόληξη εξάτμισης, ενώ εκεί που στα βενζινοκίνητα μοντέλα υπήρχε το στόμιο πλήρωσης του ρεζερβουάρ, τώρα βρίσκεται η υποδοχή φόρτισης. Τέλος, το πάτωμα είναι καλυμμένο για μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης.

Περνώντας όμως στα πιο ουσιαστικά τώρα, στον εμπρός άξονα βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 204 ίππων και 300 Nm ροπής, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 54,3 kWh και προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Επειδή όμως το βάρος έχει αυξηθεί κατά πολύ (αγγίζει τα 1.900 κιλά), οι μηχανικοί της Lexus έχουν προβεί σε μια σειρά αλλαγών στην ανάρτηση, ενώ παράλληλα έχουν ενισχύσει το πλαίσιο του UX 300e.

Η φόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε μόλις 50 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 50 kW, ή σε 7 ώρες μέσω οικιακής πρίζας 6,6 kW, με τον οδηγό να μπορεί να ενημερωθεί για τα επίπεδα φόρτισης μέσω της εφαρμογής LexusLink στο smartphone του. Όπως αναφέρουν οι μηχανικοί της Lexus, έχει δοθεί μεγάλη σημασία στον τομέα της ηχομόνωσης κι επιπρόσθετα υπάρχει και σύστημα ενεργής μείωσης των θορύβων, μέσω των μικροφώνων και των ηχείων της καμπίνας, όπου μέσω του Active Sound Control, αναπαράγονται φυσικοί ήχοι του περιβάλλοντος!

Tο πρώτο ηλεκτρικό Lexus θα ξεκινήσει να πωλείται στην Κίνα και την Ευρώπη εντός του 2020 και είναι το πρώτο από μία σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που θα φέρουν η Toyota και η Lexus, σε συνδυασμό με τα υβριδικά τους.

Πηγή: autogreeknews.gr