Η Hyundai έφτιαξε ειδική στολή για τους εργαζόμενους

Η Hyundai ανέπτυξε το νέο Vest Exoskeleton (VEX), ένα φορητό εξωσκελετικό σύστημα που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στη βιομηχανία.

Η Hyundai έφτιαξε ειδική στολή για τους εργαζόμενους

Η Hyundai ανέπτυξε το νέο Vest Exoskeleton (VEX), ένα φορητό εξωσκελετικό σύστημα που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στη βιομηχανία, οι οποίοι εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εναέρια αντικείμενα, δηλαδή με τα χέρια ψηλά για να τοποθετήσουν μέρη στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Κάτι που είναι εξαιρετικά κουραστικό και καταπονεί ιδιαίτερα το σώμα.

Το VEX ενισχύει την παραγωγικότητα και μειώνει την κόπωση των εργαζομένων στη βιομηχανία με τη μίμηση της κίνησης των ανθρώπινων αρθρώσεων για την ενίσχυση της υποστήριξης και της κινητικότητας. Το γιλέκο έχει πολυκεντρικό άξονα – συνδυάζοντας πολλαπλά σημεία περιστροφής με μυϊκή βοήθεια πολλαπλών συνδέσμων – για να λειτουργήσει, εξαλείφοντας την ανάγκη για μπαταρία.

Στα 2,5 κιλά, το VEX ζυγίζει 22-42% λιγότερο από τα ανταγωνιστικά προϊόντα και φοριέται σαν σακίδιο. Οι χρήστες τοποθετούν τα χέρια τους μέσα από τους ιμάντες ώμου του γιλέκου και στη συνέχεια στερεώνουν το στήθος και τις πόρπες. Το πίσω μέρος μπορεί να προσαρμόζεται σε μήκος μέχρι και 18 εκ. για να ταιριάζει σε διάφορα μεγέθη σώματος, ενώ ο βαθμός βοήθειας δύναμης μπορεί να ρυθμιστεί σε έξι επίπεδα – έως και 5,5 kgf.

Στο πλαίσιο των σχεδίων του Ομίλου για την ανάπτυξη ποικιλίας τεχνολογιών ρομποτικής, μια άλλη ελαφριά συσκευή θα κυκλοφορήσει σύντομα. Το «Chairless Exoskeleton» (CEX) υποστηρίζει τους εργαζόμενους να διατηρούν καθιστή θέση χωρίς σκαμνί ή καρέκλα. Στα 1,6 κιλά, είναι ελαφρύ αλλά εξαιρετικά ανθεκτικό και ικανό να αντέξει βάρη μέχρι 150 κιλά.

Οι ζώνες της μέσης, του μηρού και των γόνατων της CEX μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν και να προσαρμοστούν στο μέγεθος και στο ύψος του σώματος του χρήστη. Διαθέτει επίσης τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις γωνίας (85/70/55 μοίρες) και βοηθά πάρα πολύ το σώμα και την αποτελεσματικότητα.

Πηγή: autogreeknews.gr