Νέα ηλεκτρικά smart EQ fortwo και forfour με πολλές αλλαγές

Τα smart EQ ForTwo και ForFour ανανεώνονται μέσα-έξω και συνεχίζουν τον αστικό «αγώνα» στης πόλης τα στενά!

Νέα ηλεκτρικά smart EQ fortwo και forfour με πολλές αλλαγές

Στο εμπρός μέρος διακρίνεται ο νέος προφυλακτήρας με τις κάθετες εισαγωγές αέρα στο πλάι, οι οποίες είναι διαφορετικού σχήματος στα δυο μοντέλα και αντλούν επιρροές από το πρωτότυπο Forease+. Στο υπόλοιπο αμάξωμα οι αλλαγές είναι περιορισμένες, έχοντας τα πίσω φωτιστικά σώματα LED με τα γραφικά σε σχήμα ρόμβου να ξεχωρίζουν. Οι ζάντες και τα αυτοκόλλητα της έκδοσης λανσαρίσματος Edition One, επίσης συμβάλλουν στην τόνωση της διαφορετικότητας.

Στο εσωτερικό οι παρεμβάσεις ήταν περισσότερες, με νέα κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί έναν αναλογικά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο μπροστά από τον επιλογέα, αλλά και νέα οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Το οποίο, σύμφωνα με τη smart, είναι ευκολότερο στην χρήση.

Στον μόνο τομέα που δεν υπήρξαν αλλαγές, είναι ίσως αυτός ο οποίος «καίει» περισσότερο τα ηλεκτρικά smart: τον ηλεκτροκινητήρα και συγκεκριμένα την αυτονομία. H μπαταρία των 17.6 kWh τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που αποδίδει 80 ίππους και 160 Nm ροπής. Η ισχύς κρίνεται καθόλα ικανοποιητική για το μέγεθος του αυτοκινήτου (ενδεικτικά τα 12,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα), όμως τα διαστήματα μεταξύ των φορτίσεων έχει δεχτεί επικρίσεις από αγοραστές του προηγούμενου μοντέλου. Τα 159 χιλιόμετρα αποτελούν το καλύτερο σενάριο, καθώς στο προ-facelift EQ οι συνηθέστερες αποστάσεις με μια φόρτιση έφταναν τα 130-150 χλμ. Οι μηχανικοί της smart δηλώνουν πως τα 159 χλμ. ισοδυναμούν με το τριπλάσιο της ημερήσιας ανάγκης χιλιομετρικής κάλυψης στην Γερμανία, όμως όπως έχει πει και o επικεφαλής εξέλιξης της BMW, o κόσμος θέλει μεγάλη αυτονομία ακόμα κι αν δεν την χρειάζεται.

Λόγω ακριβώς αυτής της μικρής αυτονομίας, τα EQ διαθέτουν φορητό φορτιστή που επιτρέπει στην μπαταρία να φτάσει από το 10% στο 80% μέσα σε 40 λεπτά. Η smart δεν ανακοινώνει τον χρόνο που απαιτείται για να γεμίσει πλήρως η μπαταρία σε οικιακή πρίζα, όμως οι ιδιοκτήτες του προηγούμενου μοντέλου αναφέρουν πως απαιτούνται περισσότερες από 3,5 ώρες.

Πηγή: autogreeknews.gr