Νέο Hyundai Kona Hybrid χωρίς τέλη κυκλοφορίας (vid)

Μαζί με το ανανεωμένο Ioniq, η Hyundai παρουσίασε επίσημα στο Άμστερνταμ την υβριδική έκδοση του Kona.

Νέο Hyundai Kona Hybrid χωρίς τέλη κυκλοφορίας (vid)

Μαζί με το ανανεωμένο Ioniq, η Hyundai παρουσίασε επίσημα στο Άμστερνταμ την υβριδική έκδοση του Kona, η οποία προορίζεται για την Ευρώπη και συνδυάζει την αυξημένη απόδοση με τη χαμηλή κατανάλωση και ρύπους.

Το υβριδικό σύστημα του Hyundai Kona Hybrid περιλαμβάνει ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα άμεσου ψεκασμού κύκλου Άτκινσον 1.6 GDI ισχύος 105 ίππων στις 5.700 σ.α.λ. και 147 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 43,5 ίππων και 170 Nm ροπής. Η συνδυαστική ισχύ φτάνει τους 141 ίππους και τα 265 Nm ροπής, ενώ το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,56 kWh. Η ισχύς περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DCT. Από πλευράς επιδόσεων, το Kona Hybrid επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ., η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 3,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 90 γρ./χλμ. με τις 16 ιντσών ζάντες (απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας).

Το Hyundai Kona Hybrid εξοπλίζεται με το σύστημα συνδεσιμότητας Blue Link, μέσω του οποίου ο οδηγός με το smartphone του μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό, η προαιρετική μεγάλη οθόνη αφής των 10,25 ιντσών περιλαμβάνει πάρα πολλές λειτουργίες και εφαρμογές, ενώ αρκετές υπάρχουν και στη μικρότερη στάνταρ οθόνη των 7 ιντσών. Διαφορετικός είναι ο πίνακας οργάνων με τις ενδείξεις του υβριδικού συστήματος, αντί του στροφόμετρου. Επιπλέον, το υβριδικό Kona διαθέτει νέα διακοσμητικά και επενδύσεις στο εσωτερικό του. Εξωτερικά υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και το λογότυπο «hybrid» στην πόρτα του χώρου αποσκευών, που αποτελεί την ειδοποιό διαφορά.

Το μήκους 4.165 χλστ. και βάρους 1.376 κιλών αμάξωμα του Kona Hybrid πατάει σε ανεξάρτητες αναρτήσεις με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ το τιμόνι είναι γρήγορο με τις 2,5 στροφές από άκρη σε άκρη.

Πηγή: autogreeknews.gr