Νέο σπορ Fiat Cronos HGT 1.8 λτ.

Τα σπορ Fiat με το ακρωνύμιο HGT τα γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια στο Punto HGT και το Stilo HGT, ωστόσο στην Ευρώπη δεν υπάρχει πλέον μοντέλο Fiat HGT.

Νέο σπορ Fiat Cronos HGT 1.8 λτ.

Τα σπορ Fiat με το ακρωνύμιο HGT τα γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια στο Punto HGT και το Stilo HGT, ωστόσο στην Ευρώπη δεν υπάρχει πλέον μοντέλο Fiat HGT. Στην αντίπερα όχθη όμως του Ατλαντικού Ωκεανού και συγκεκριμένα στη Βραζιλία, η Fiat παρουσίασε το μικρό σεντάν μοντέλο της Cronos HGT με τον 1.800άρη κινητήρα.

Εξωτερικά, το μήκους 4,36 μ., πλάτους 1,73 μ. και με μεταξόνιο 2,52 μ. Cronos HGT διακρίνεται σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις από τις σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών, τη μαύρη μάσκα και αεραγωγό στον εμπρός προφυλακτήρα, τους μαύρους καθρέπτες, το ίδιας απόχρωσης σπόιλερ στο τελείωμα του πίσω καπό, τη μαύρη οροφή και τα επίσης μαύρα λογότυπα της μάρκας. Σχεδιαστικά βέβαια απέχει κατά πολύ από τα ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- πρότυπα, ωστόσο στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, το Fiat Cronos είναι ένα δημοφιλές μικρό σεντάν μοντέλο με πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών (525 λτ.).

Στο εσωτερικό με τις μοντέρνες πινελιές ξεχωρίζουν οι στρογγυλοί αεραγωγοί, το δερμάτινο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων TFT των 7 ιντσών και η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων των 7 ιντσών.

Ο 1.8 λτ. 4κύλινδρος 16βάλβιδος ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδίδει (με αιθανόλη) 139 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και ροπή 189 Nm στις 3.750 σ.α.λ. Η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς, αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Οι τιμές του Fiat Cronos HGT ξεκινούν στη Βραζιλία από 78.490 ρέαλ, τα οποία ισοδυναμούν με 17.600 ευρώ. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του προσφέρονται δίχρωμη οροφή, δερμάτινα καθίσματα, κάμερα οπισθοπορείας, πλευρικοί αερόσακοι, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης και αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων.

Πηγή: autogreeknews.gr