Πολυτελές και επιβλητικό το νέο Kia Mohave

Το Mohave είναι το δεύτερο τη τάξει μεγαλύτερο SUV στην γκάμα της Kia, τοποθετούμενο κάτω από το Telluride και πάνω από το Sorento.

Πολυτελές και επιβλητικό το νέο Kia Mohave

Το «αριστουργηματικό» πρωτότυπο Kia Mohave Masterpiece, που είδαμε προ μηνών στην Έκθεση της Σεούλ, πέρασε και επίσημα στην παραγωγή. Το Mohave είναι το δεύτερο τη τάξει μεγαλύτερο SUV στην γκάμα της Kia, τοποθετούμενο κάτω από το Telluride και πάνω από το Sorento.

Η εμφάνιση κυριαρχείται από τις μεγάλες επιφάνειες και τις ευθείες γραμμές, με τα τετραπλά φώτα ημέρας LED να παίρνουν θέση στις διακεκομμένες κάθετες γρίλιες της μάσκας. Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα ενώνονται από μια φάσα που φιλοξενεί το όνομα του μοντέλου, ενώ το μοτίβο με τα «κουτάκια» συνεχίζει στα γραφικά τους. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός πως το σήμα της Kia δεν απαντάται πουθενά. Παντού αναφέρεται το «Mohave», στις πόρτες υπάρχουν σηματάκια «V6», στην πόρτα του πορτμπαγκάζ συνοδεύεται από την χωρητικότητα του μοτέρ (3.0 V6) και τον τύπο της μετάδοσης (4WD), όμως «Kia» δεν βλέπουμε πουθενά.

Μια τακτική που έχουμε δει και παλαιότερα σε κορεατικά μοντέλα (βλέπε Hyundai Coupe/Tiburon, με το «T» στο καπό), που αποσκοπεί στην ενίσχυση του premium χαρακτήρα και της διαφορετικότητας.

Κάτω από το καπό συναντάμε έναν 3λιτρο V6 ντίζελ 256 ίππων και 560 Nm ροπής, που υπήρχε και στο μοντέλο που αντικαθιστά, με το κιβώτιο να είναι αυτόματο 6 σχέσεων και να μεταφέρει την ισχύ στους τέσσερις τροχούς.

Πηγή: autogreeknews.gr