Νέο Toyota Glanza: Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας

Το νέο μικρό μοντέλο της μοντέλο παρουσίασε η Toyota στην Ινδία.

Νέο Toyota Glanza: Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας

Το νέο μικρό μοντέλο της μοντέλο παρουσίασε η Toyota στην Ινδία, το Glanza, το οποίο όπως φαίνεται αμέσως με την πρώτη ματιά, βασίζεται στο Suzuki Baleno και αποτελεί το πρώτο προϊόν συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών. Στο μέλλον θα δούμε και άλλα προϊόντα Suzuki – Toyota, όπως είχαμε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο (Vitara, Corolla και άλλα).

Οι σχεδιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι ελάχιστες, αφού η μόνη αλλαγή εστιάζεται στη νέα μάσκα με τις διαφορετικές γρίλιες και φυσικά το σήμα της Toyota. Αντίστοιχα και το εσωτερικό είναι ίδιο, εκτός από το λογότυπο στο τιμόνι.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το μοντέλο Glanza ήταν το Starlet στην σπορ έκδοσή του, το οποίο εφοδιαζόταν είτε με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.3 λτ. ισχύος 85 ίππων ή με τον 1.300άρη turbo των 140 ίππων, ο οποίος επιτάχυνε το Starlet Glanza στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δευτερόλεπτα.

Το νέο Toyota Glanza διατίθεται στην Ινδία με έναν κινητήρα βενζίνης, τον 1.200άρη των 90 ίππων και 113 Nm ροπής, σε συνδυασμό με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο CVT. Στο βασικό του εξοπλισμό, το νέο Glanzda περιλαμβάνει μετωπικούς αερόσακους, ζάντες αλουμινίου, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και τις γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες. Οι τιμές του στην Ινδία ξεκινούν από 722.000 ρουπία (9.245 ευρώ).

Πηγή: autogreeknews.gr