Η Honda στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

Η Honda ανακοίνωσε το όνομα του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην ιστορία της.

Η Honda στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

Στα πλαίσια του ηλεκτρικού της οράματος –Electric Vision το επίσημο όνομα του προγράμματος-, η Honda ανακοίνωσε το όνομα του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ιστορία της, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ανάπτυξη υβριδικής έκδοσης για το επόμενο Jazz.

Το Honda e το γνωρίσαμε ως «e Prototype», στην περασμένη Έκθεση της Γενεύης. Βασίζεται στην νέα πλατφόρμα EV η οποία θα μας δώσει μια σειρά ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Το e Prototype έχει αυτονομία που φτάνει τα 200 χιλιόμετρα και με την χρήση ταχυφορτιστή, η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 80% μέσα σε μισή ώρα καθιστώντας το μικρό Honda ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης.

Το e θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο project Electric Vision, το οποίο θέλει όλα τα μοντέλα της Honda στην Ευρώπη να επωφελούνται του ηλεκτρικού ρεύματος – είτε αμιγώς, είτε ως υβριδικά. Το επόμενο Jazz θα ενσωματώνει την τεχνολογία i-MMD, η οποία θα αποτελείται από 2 ηλεκτροκινητήρες και θα δείξει τις τάσεις για τα μελλοντικά υβριδικά μοντέλα του Ιάπωνα κατασκευαστή. Η επίσημη πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για το Σαλόνι του Τόκιο, αργότερα μέσα στην χρονιά.

Πηγή: autogreeknews.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας