Plug-in Hybrid το νέο SEAT Leon Cupra!

Την επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσει η γρήγορη έκδοση του SEAT Leon, η Cupra.

Plug-in Hybrid το νέο SEAT Leon Cupra!

H γρήγορη έκδοση του SEAT Leon, η Cupra, θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και θα πλαισιώνεται από plug-in υβριδική τεχνολογία, όντας έτσι το πρώτο μοντέλο Cupra με τη συγκεκριμένη τεχνολογία!

Άλλωστε όπως έχει δηλώσει κι ο πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, μέχρι το 2021 η μάρκα θα έχει λανσάρει 6 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα και το Cupra είναι ένα εξ αυτών.

Επιπλέον δια στόματος de Meo, το Cupra Leon (όπως και το Cupra Formentor) θα διαθέτει plug-in υβριδική τεχνολογία, προσφέροντας έτσι στους fan του Leon Cupra, γρήγορες επιδόσεις και σπορ οδήγηση με μηδενικούς ρύπους. Το νέο Cupra Leon θα είναι διαθέσιμο τόσο 5θυρο, όσο και σε ST έκδοση, με την τελευταία να συνδυάζει χώρους και καυτές επιδόσεις. Στο μηχανολογικό μέρος θα υπάρχει ένας 2λιτρος κινητήρας βενζίνης, ο οποίος θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, όπου η συνολική ισχύς θα αγγίζει τα 250 άλογα.

Πιο αναλυτικές πληροφορίες που θα αφορούν το υβριδικό σύστημα δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο φημολογείται πως η μπαταρία που θα κινεί τον ηλεκτροκινητήρα, θα μπορεί να κινήσει το Leon αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 50 χλμ., ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν θα ξεπερνούν τα 50 γρ./χλμ.

Πηγή: autogreeknews.gr