H Toyota πατεντάρισε αντικλεπτικό δακρυγόνο!

Μία πρωτοποριακή πατέντα ανακάλυψε η Toyota για να διώξει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. 

H Toyota πατεντάρισε αντικλεπτικό δακρυγόνο!

H Toyota κατέθεσε διαδικτυακά τα δικαιώματα μιας πατέντας, όπου αν κλέφτης μπει σε ένα αυτοκίνητο της μάρκας, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα να ψεκαστεί με… δακρυγόνο!

Ένα ιδιαίτερο αντικλεπτικό μέσο φαίνεται πως εκπονεί η Toyota για τα νέα της μοντέλα, το οποίο θα συνεργάζεται με ένα άλλο σύστημα που θα φέρουν τα μελλοντικά αυτοκίνητα της μάρκας, όπου αντί για άρωμα, αν ανιχνευτεί ότι έχει μπει κλέφτης στη καμπίνα, τότε θα τον ψεκάζει με δακρυγόνο!

Η ομολογουμένως πρωτοποριακή πατέντα, θα ανιχνεύει τον οδηγό του αυτοκινήτου, όπου όταν αυτός μπαίνει στη καμπίνα, τότε το σύστημα θα ψεκάζει το αγαπημένο του άρωμα για να κάνει την ατμόσφαιρα ακόμα πιο ευχάριστη. Η ταυτοποίηση του οδηγού θα γίνεται μέσω του κινητού του τηλεφώνου, όπου ο ψεκασμός θα γίνεται μόλις το ανιχνεύσει το σύστημα, ενώ η ίδια διαδικασία θα συντελείται κι όταν ο οδηγός αφήσει το αυτοκίνητο. Όμως η πλέον ενδιαφέρουσα προέκταση του συστήματος είναι όταν εντοπιστεί παράνομη προσπάθεια εκκίνησης του κινητήρα. Τότε δακρυγόνα θα ψεκάζονται μέσα στην καμπίνα για να σταματήσουν οι ενδεχόμενοι κλέφτες και να μην απομακρυνθούν με το όχημα.

Βέβαια σαν σκέψη, και ειδικά αν πρόκειται να μας κλέψουν το αυτοκίνητό μας, ο ψεκασμός δακρυγόνου στον κλέφτη να ακούγεται καλή, αλλά τι γίνεται στη περίπτωση που το σύστημα για τον οποιοδήποτε λόγο μπερδευτεί; Η π.χ. ψεκάσει σε μια μικρή σύγκρουση; Πόσο άνετα θα οδηγούσε κάποιος με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό του; Για του λόγου το αληθές η ιαπωνική φίρμα, έχει κατοχυρώσει προς το παρόν την πατέντα και ουδεμία αναφορά έχει γίνει για χρήση σε μοντέλο παραγωγής! Ίσως στο μέλλον!

Πηγή: autogreeknews.gr