Το Suzuki Swift Sport «καταπίνει» το VW up! GTI (vid)

Το VW up «υποκλίθηκε» στη ανωτερότητα του Suzuki Swift Sport.

Το Suzuki Swift Sport «καταπίνει» το VW up! GTI (vid)

Η κατηγορία των μίνι hot hatches είναι από τις πλέον αγαπημένες για τους ενθουσιώδεις οδηγούς. Μικρές και οικονομικές «βολίδες», με όσο γκάζι χρειάζεται για να γεμίσει ευτυχία o πάροικος του καθίσματος πίσω από το τιμόνι, ευέλικτα, «ματζόβελα» και δίχως τον ψυχαναγκασμό ιπποδυνάμεων που χαρακτηρίζει τα μεγαλύτερα «αδέρφια» τους. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν πολλά.

Suzuki Swift Sport και VW up! GTI είναι οι πιο άξιοι εκπρόσωποι, οπότε ήταν θέμα χρόνου να μετρούσαν τις δυνάμεις τους. Το ιαπωνικό χάτσμπακ έχει όλους τους αριθμούς στο πλευρό του: μεγαλύτερη χωρητικότητα (1.4 απέναντι σε 1.0 λίτρα), περισσότερα άλογα (140 κόντρα σε 115), υψηλότερη ροπή (230 Nm για 200 στον 1.0 TSI) και μέσα σε όλα, χαμηλότερο βάρος (970 αντί 1.070 κιλών). Βέβαια είναι και αρκετά ακριβότερο, καθώς ξεκινάει από τα 19.670 ευρώ – περισσότερες από 4.000 παραπάνω σε σχέση με το τρίθυρo up!. Οπότε αναμενόμενα είναι και τα αποτελέσματα της αψιμαχίας.

Η μόνη ελπίδα του GTI είναι η εκκίνηση, μήπως ξεκολλήσει ταχύτερα από το Swift και μπορέσει να μείνει κοντά. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και από την στιγμή που δεν υπάρχει DSG να περισώσει την κατάσταση (αποκλειστικά χειροκίνητο 6 σχέσεων), ο 1.0 TSI καταθέτει γρήγορα τα όπλα στην ανωτερότητα του 1.4 BoosterJet.

Πηγή: autogreeknews.gr