Προσοχή! Νέο κόλπο για να σας κλέψουν το αυτοκίνητο

Ο λόγος για την γνωστή μέθοδο με το πλαστό 50άρικο. 

Προσοχή! Νέο κόλπο για να σας κλέψουν το αυτοκίνητο

Όσο εξελίσσεται η αντικλεπτική τεχνολογία, άλλο τόσο προοδεύει και η εφευρετικότητα των επιτήδειων που στοχεύουν στις ξένες περιουσίες. Και δεν μιλάμε για εξεζητημένα ηλεκτρονικά ή τεχνολογίες που συναντάμε σε ταινίες του στυλ «Επικίνδυνη Αποστολή» (αν και υπάρχουν τέτοιες), αλλά για απλές καθημερινές πατέντες.

Μερικούς μήνες πριν είδαμε την μέθοδο με το μπουκάλι στον τροχό. Τότε η τάση είχε ξεκινήσει από την Νότιο Αφρική και στη συνέχεια ταξίδεψε στις Η.Π.Α., μέχρι να έρθει στα μέρη μας. Τώρα η Αμερική είναι η «πηγή του κακού», με την Ευρώπη να έχει αρχίσει ήδη να γνωρίζει τη μέθοδο του 50αρικου. Τι είναι αυτό;

Όπως φανερώνει το όνομα, εμπεριέχει την χρήση χαρτονομίσματος 50 ευρώ. Όχι γνήσιου, φυσικά, αλλά πλαστού. Δεν είναι απαραίτητο να είναι 50αρικο, ούτε καν χαρτονόμισμα. Αρκεί και ένα σημείωμα, ας πούμε τρακαρίσματος. Οι επίδοξοι κλέφτες τοποθετούν το πλαστό χαρτονόμισμα ή το σημείωμα στο παρμπρίζ, όπως ακριβώς τα διαφημιστικά φυλλάδια. Επιλέγουν αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα με το εμπρός μέρος απέναντι σε τοίχο ή αντικριστά σε άλλο αυτοκίνητο, ούτως ώστε ο οδηγός να το πλησιάζει από πίσω και να βλέπει το ενοχλητικό χαρτί αφού έχει μπει μέσα. Η κίνησή του να ανοίξει την πόρτα και να βγει, προκειμένου να απομακρύνει το 50αρικο/σημείωμα/ψεύτικη κλήση, δίνει στους επιτήδειους την ευκαιρία να ορμήξουν και να βουτήξουν το αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν βγει ολόκληρος αλλά ανοίξει το παράθυρο για να βγάλει μόνο το χέρι, οι κλέφτες (ανάλογα την σπείρα) μπορεί να τον πετάξουν έξω με την βία. Συνήθως δρουν σε ομάδες 2-3 ατόμων και καραδοκούν σε αυτοκίνητα παρκαρισμένα πλησίον του στόχου. Οι χώροι στάθμευσης σούπερ μάρκετ είναι τα πιο συνήθη μέρη που ψάχνουν την λεία τους, ενώ οι γυναίκες οδηγοί προτιμώνται για ελαχιστοποίηση της ενδεχόμενης αντίστασης.

Οπότε ρίχνουμε μια ματιά στο παρμπρίζ πριν μπούμε στο αυτοκίνητο, για καλό και για κακό. Κι έχουμε πάντα κατά νου το αυτονόητο: δεν τρελάθηκε κανείς για να μοιράζει 50ευρα!

Πηγή: autogreeknews.gr