Λάτβαλα: «Ευκαιρία να ανακάμψουμε το Σαφάρι»

Ο επικεφαλής της ομάδας Toyota Gazoo Racing, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, χαρακτήρισε το Ράλι Σαφάρι αυτού του μήνα ως τον ιδανικό αγώνα για να επιστρέψει η ομάδα του στις νίκες.

Λάτβαλα: «Ευκαιρία να ανακάμψουμε το Σαφάρι»

Η ομάδα με έδρα τη Jyväskylä έχασε τους δύο πρώτους γύρους του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA από την αντίπαλό της Hyundai Motorsport. Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα επιθυμεί να αντιστρέψει αυτή την τάση και να αποτρέψει ένα χατ-τρικ των Κορεατών στην αρχή της σεζόν. Και η πρόσφατη ιστορία είναι πολύ με το μέρος της Toyota - από τότε που το κλασικό αφρικανικό ράλι επέστρεψε στη σειρά το 2021, το Yaris δεν έχει ηττηθεί.

Παρά αυτό το εντυπωσιακό ιστορικό σε μια τόσο δύσκολη διοργάνωση, ο Λάτβαλα παραμένει ταπεινός.

«Ανυπομονώ πραγματικά για την Κένυα», δήλωσε ο Λάτβαλα. «Φυσικά, τώρα ο χρόνος είναι διαφορετικός, η ημερομηνία έχει έρθει πιο μπροστά και θα διεξαχθεί στην περίοδο των βροχών - αυτό θα είναι μια αρκετά μεγάλη πρόκληση. Αλλά νομίζω ότι η αξιοπιστία ήταν ένα από τα δυνατά μας σημεία, το οποίο είναι, φυσικά, καλό για να πάμε στην Κένυα».

«Πρέπει να είμαστε πολύ υπομονετικοί εκεί, επειδή οι δύο πρώτες διοργανώσεις της σεζόν δεν πήγαν όπως ελπίζαμε. Οπότε είναι ένας αγώνας όπου νομίζω ότι θέλουμε πραγματικά να ανακάμψουμε».

Ο απερχόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής - και πρώην νικητής του Σαφάρι – Κάλε Ροβανπέρα παραμένει στην ομάδα για να οδηγήσει μαζί με τους τακτικούς Έλφιν Έβανς και Τάκα Κατσούτα στον αγώνα της Naivasha (28-31 Μαρτίου).