Τάνακ: Στοχεύει στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του i20 N

Ο Οτ Τάνακ είναι αισιόδοξος για τα πλεονεκτήματα του i20 N Rally1 της Hyundai, αλλά παραδέχεται ότι πρέπει να κατανοήσει καλύτερα το αυτοκίνητο προκειμένου να αποσπάσει την μέγιστη δυνατή απόδοση από αυτό.

Τάνακ: Στοχεύει στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του i20 N

Ο Οτ Τάνακ επιστρέφει στη Hyundai Motorsport αυτή τη σεζόν, αφού πέρυσι οδηγούσε για τη βρετανική M-Sport Ford. Το i20 N Rally1 της ομάδας του κορεάτη κατασκευαστή έχει υποστεί μια σειρά από τεχνικές αναβαθμίσεις από τότε που ο Τάνακ οδήγησε για την ομάδα το 2022.

Με συνοδηγό τον Μάρτιν Γιαρβεόγια, ο Τάνακ τερμάτισε στην αξιοσέβαστη τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης στο Rallye Monte-Carlo που άνοιξε την σεζόν. Παρά τις προκλήσεις, όπως το γλίστρημα σε ένα παγωμένο χαντάκι και ένα μυστηριώδες πρόβλημα με το γκάζι, ο Τάνακ βλέπει την ανταγωνιστικότητα του αυτοκινήτου.

«Θα έλεγα ότι το αυτοκίνητο σίγουρα δεν είναι κακό», σχολίασε μετά τον πρώτο γύρο, τον οποίο κέρδισε ο συμπαίκτης του, Τιερί Νεβίλ. «Προφανώς είναι πολύ ανταγωνιστικό και έχει κάποια πολύ δυνατά σημεία. Κάποια πράγματα, ας πούμε, δεν τα ήξερα πριν έρθω στο [Μόντε-Κάρλο], και προφανώς υπήρχε πολύ περισσότερη άσφαλτος εδώ από ό,τι είχαμε στις δοκιμές προηγουμένως».

«Χωρίς την εμπειρία, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τις σωστές επιλογές, αλλά θα έλεγα ότι στο τέλος δεν κάναμε και μεγάλο λάθος. Το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται καλά, στην πραγματικότητα. Είναι πολύ περισσότερο μέσα στο παράθυρο [της απόδοσης]. Απλά πρέπει να το καταλάβω, πώς και τι του αρέσει».

Ο Τάνακ αντιμετωπίζει μια διαφορετική πρόκληση την επόμενη εβδομάδα, καθώς το WRC κατευθύνεται στο Ράλλυ Σουηδίας (15-18 Φεβρουαρίου) - έναν αγώνα που κέρδισε πέρυσι.

Ο 36χρονος είχε δύο ημέρες δοκιμών πριν από το κοντέρ με έδρα το Umeå, το οποίο είναι το μοναδικό αμιγώς χειμερινό ράλλυ στο ημερολόγιο.

«Θα δούμε πώς θα είμαστε», σκέφτηκε. «Αλλά ξέρετε, με αυτές [τις δοκιμές], οδηγείς μόνο σε κάποιο δρόμο τεσσάρων χιλιομέτρων και αυτό είναι όλο. Όταν πας στο ράλλυ, όλα αρχίζουν να γίνονται διαφορετικά».