WRC: Ο αναγεννημένος Νεβίλ παίρνει το προβάδισμα στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο

Ο Τιερί Νεβίλ κέρδισε δύο από τις τρεις πρωινές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε-Κάρλο το Σάββατο (27/01) και ανέβηκε στην κορυφή του πρώτου γύρου του φετινού WRC.

WRC: Ο αναγεννημένος Νεβίλ παίρνει το προβάδισμα στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο

Ο Τιερί Νεβίλ, ο οποίος είχε κερδίσει αυτό το ράλλυ το 2020, ξύπνησε σαφώς με το δεξί, καθώς ξεπέρασε τους Έλφιν Έβανς και Σεμπαστιάν Οζιέ και ανέβηκε από την τρίτη θέση στην πρώτη θέση της γενικής με το Hyundai i20 N.

Ο Βέλγος έμεινε πίσω από τον μακροχρόνια πρωτοπόρο Έβανς κατά 16,1 δευτερόλεπτα κατά την διάρκεια της νύχτας, αλλά ανέτρεψε τα δεδομένα κατά τη διάρκεια των τριών ορεινών ειδικών διαδρομών στις γαλλικές Άλπεις για να φτάσει στο σέρβις του μέσου σκέλους στο Gap με πλεονέκτημα 5,1 δευτερολέπτων έναντι του Toyota GR Yaris του Έβανς, καθώς ο Ουαλός ανέφερε ένα υβριδικό πρόβλημα.

Ο Οζιέ ήταν ακόμη 2,6 δευτερόλεπτα πίσω με ένα άλλο Toyota, αφού μια προσεκτική οδήγηση σε παγωμένους δρόμους στην πρωινή πρώτη δοκιμασία από το Esparron στο Oze έδωσε σχεδόν 20 δευτερόλεπτα στον Νεβίλ, επιτρέποντας στον 35χρονο να ορμήσει.

«Ήμουν καλά ξύπνιος σήμερα το πρωί», χαμογέλασε ο Νεβίλ. «Αλλά μερικές φορές [στο τελευταίο στάδιο] δεν μπορούσα να καταλάβω πραγματικά τις σημειώσεις ρυθμού και δίστασα, οπότε έχασα λίγο χρόνο».

Ο Οτ Τάνακ βρισκόταν 1 λεπτό 18,6 δευτερόλεπτα πίσω από το ρυθμό στην τέταρτη θέση. Ο Εσθονός παρεμποδίστηκε από ένα πρόβλημα στον κινητήρα στην εναρκτήρια διαδρομή, αλλά κατάφερε να φτάσει τον χρόνο του συμπαίκτη του, Νεβίλ στην τελευταία διαδρομή πριν το σέρβις.

Το δίδυμο της M-Sport Ford Puma Αντριάν Φουρμό και Γκρεγκουάρ Μανστέρ κατέλαβαν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, με τον Μανστέρ να περνάει τον Αντρέας Μίκελσεν και να κατακτά την θέση αφού σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην Ε.Δ. 9. Ο Μίκελσεν, ο οποίος έχασε χρόνο με υπερπήδηση στην ίδια δοκιμασία, έμεινε 5,0 δευτερόλεπτα πίσω.

Έχοντας χάσει πέντε λεπτά μετά το κόλλημά του σε ένα χαντάκι την Παρασκευή, ο Τακαμότο Κατσούτα της Toyota ανέβηκε στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης. Προηγήθηκε των μαχητών του WRC2 Νικολάι Γκριάζιν και Πέπε Λόπεζ.