Τάνακ: Έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την Hyundai

Ο Οτ Τάνακ επισήμανε πως επέστρεψε στην Hyundai Motorsport για να τελειώσει την δουλειά που ξεκίνησε το 2020.  

Τάνακ: Έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την Hyundai

Ο Οτ Τάνακ είχε άμεση απήχηση στη Hyundai, βοηθώντας τον Κορεάτη κατασκευαστή να κατακτήσει τον τίτλο των κατασκευαστών στην πρώτη του σεζόν. Τώρα όμως θέλει να γράψει ιστορία και να κατακτήσει το παρθενικό στέμμα των οδηγών της μάρκας.

Ο Εσθονός, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Toyota το 2019, δήλωσε: «Είναι υπέροχο να επιστρέφω. Πώς θα είναι; Θα το μάθουμε».

Υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση της ομάδας από την τελευταία φορά που ο Τάνακ οδήγησε ένα i20 N Rally1 Hybrid, με τον επικεφαλής της ομάδας Σιρίλ Αμπιτεμπούλ και τον τεχνικό διευθυντή Φρανσουά-Σαβιέ Ντεμεζόν να είναι οι επικεφαλής μεταγραφές.

Ο Τάνακ πρόσθεσε: «Η εταιρεία έχει δουλέψει αρκετά για να δημιουργήσει τη νέα δομή και να είναι έτοιμη να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Ήδη πέρυσι είδαμε κάποια αρκετά μεγάλα βήματα με τον νέο διευθυντή της ομάδας και έναν τεχνικό διευθυντή και κάποια πράγματα, οπότε η πρόθεση είναι ξεκάθαρη.

Το μονοθέσιο δεν είναι πολύ διαφορετικό [από το τέλος του 2022] - είναι αρκετά παρόμοιο σε πολλές πτυχές. Εν τω μεταξύ έχει γίνει κάποια τελειοποίηση. Η αίσθηση ήταν αρκετά καλή από την αρχή - αλλά στη συνέχεια κάναμε μόνο μία ημέρα [δοκιμών] και δεν έχουμε δει πολλά ακόμα. Πρέπει να κάνουμε πρώτα μερικά ράλι για να πάρουμε ανατροφοδότηση.

Είναι η αρχή της σεζόν, οπότε όλα είναι εφικτά. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε ό,τι είναι δυνατόν. Πώς θα πάει το πράγμα; Θα το δούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν - είναι μια μεγάλη χρονιά.

Υπάρχουν δουλειές που δεν έχουν τελειώσει, θα παλέψουμε για αυτές τις δουλειές».