Σε χρώματα πρωταθλήματος το νέο Ford Puma Rally1

To νέο «όπλο» της Ford για το Παγκόσμια Πρωτάθλημα Ράλλυ ντύθηκε και επίσημα στα χρώματα με τα οποία θα το βλέπουμε στις ειδικές διαδρομές, να διεκδικεί νίκες και -προς μεγάλη ελπίδα του «Μπλε Οβάλ»- τίτλους. 

Σε χρώματα πρωταθλήματος το νέο Ford Puma Rally1

Αυτό αφήνει να εννοηθεί η επιλογή των αποχρώσεων στο Puma Rally1, που πετάει τα μωβ και μπλε των προηγούμενων δυο χρόνων για έναν γαλανόλευκο συνδυασμό, σαν εκείνον που φόραγε το Puma WRC όταν είχε πάρει το πρωτάθλημα ο Sebastien Ogier.

Με περισσότερο λευκό σε σχέση με το 2018, όταν ο Γάλλος πολυπρωταθλητής πήρε το 6ο (από τα 8 συνολικά) του πρωτάθλημα στο τιμόνι του Fiesta WRC, αλλά η συνάφεια και η νοερή σύνδεση είναι πρόδηλη. Η M-Sport ευελπιστεί το νέο livery να φέρει και γούρι, καθώς τις δυο προηγούμενες χρονιές τα πράγματα ναι μεν ξεκίνησαν ελπιδοφόρα (νίκη στο Μόντε Κάρλο ο Loeb το ’22. νίκη στη Σουηδία ο Tanak πέρσι), όμως δεν εξελίχθηκαν αντίστοιχα. Η Red Bull συνεχίζει να είναι ο κύριος χορηγός, την ώρα που το οδηγικό δίδυμο αλλάζει εντελώς συγκριτικά με το 2023.

Adrien Fourmaux και Gregoire Munster μπαίνουν στα αριστερά μπάκετ, αντικαθιστώντας τους Ott Tanak και Pierre-Louis Lubet. Τρίτο Puma Rally1 πιθανότατα δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν αγώνα, στην προσπάθεια της M-Sport να εξοικονομήσει κονδύλια και να τα επενδύσει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της σεζόν. Καρδιά του αγωνιστικού «πυροβόλου» είναι το plug-in υβριδικό σύστημα, που αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο 1.600άρη τούρμπο βενζινοκινητήρα, έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων/180 Nm και μια μπαταρία 3,9 kWh. Η ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα χρησιμοποιείται για τη φόρτιση του ηλεκτρικού μοτέρ, που δίνει επαναλαμβανόμενες «τονωτικές ενέσεις» στο θερμικό διάρκειας έως και τριών δευτερολέπτων. Η συνδυαστική ισχύς ξεπερνά τα 500 άλογα, με τον ηλεκτροκινητήρα να κινεί κατά μόνας το αυτοκίνητο στις πόλεις, το service park καθώς και σε επιλεγμένα τμήματα μεταξύ των ειδικών διαδρομών.

Η πρώτη εμφάνιση του ανανεωμένου Puma Rally1 θα πραγματοποιηθεί εντός ολίγων ημερών, στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο που διεξάγεται το τριήμερο 25-28 Ιανουαρίου.

Πηγή: autogreeknews.gr