Σόλμπεργκ: Στοχεύει στην δόξα του WRC2 το 2024

Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ επιβεβαίωσε μια δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο WRC2 με ένα Skoda Fabia RS Rally2 την επόμενη σεζόν.

Σόλμπεργκ: Στοχεύει στην δόξα του WRC2 το 2024

Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ, νικητής σε δύο γύρους του WRC2 το 2023, θέλει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του κατασκευαστή της Τσεχικής Δημοκρατίας, κατακτώντας τον τίτλο του WRC2 του επόμενου έτους.

«Το πρωτάθλημα πρέπει να είναι ο στόχος», δήλωσε ο 22χρονος στο WRC.com. «Η Škoda έχει απολαύσει τόσες πολλές νίκες και τόσους πολλούς τίτλους - θέλω να συνεχίσω με αυτό τον τρόπο και του χρόνου. Είναι φανταστικό για μένα να έχω αυτή τη συμφωνία με μια εταιρεία και μια ομάδα όπως η Škoda Motorsport».

Το πρόγραμμα του Σόλμπεργκ για το 2024 δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά ο Σουηδός αναμένεται να ξεκινήσει στην πρεμιέρα της σεζόν, στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο τον επόμενο μήνα.

«Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν τόσα πολλά από ό,τι είδαμε πέρυσι όσον αφορά τη λειτουργία του αυτοκινήτου», δήλωσε ο Σόλμπεργκ. «Ελπίζω να μπορέσω να δουλέψω σε περισσότερες δοκιμές και ανάπτυξη με τη Škoda - αυτό θα ήταν ωραίο. Βασικά, δεν θέλω να βγω από το Fabia μόλις μπω μέσα σε αυτό!».

«Είναι πάντα χρήσιμο να περνάς όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο, σε κρατάει φρέσκο και έτοιμο για το ράλι. Όσον αφορά το πόσους αγώνες θα κάνω, νομίζω ότι με ξέρετε και ξέρετε ότι θέλω να αγωνίζομαι σε κάθε γύρο!».

Ο επικεφαλής της Škoda Motorsport Μίχαλ Χραμπάνεκ δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη σχέση μας με τον Όλιβερ και τον Έλιοτ. Είδαμε μεγάλη ταχύτητα από αυτούς τη φετινή σεζόν και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί και το 2024.

Η νίκη στο WRC2 φέτος ήταν άλλη μια απόδειξη της σταθερής απόδοσης του Fabia RS Rally2 - το να έχουμε τον Όλιβερ μαζί μας για την επόμενη σεζόν μας φέρνει σε πολύ ισχυρή θέση για να συνεχίσουμε αυτή την ιστορία νίκης».