Ροβανπέρα: Καλωσορίζει τη μάχη με τον Έβανς για το στέμμα του παγκόσμιου πρωταθλητή

Ο Κάλε Ροβανπέρα ανυπομονεί για μια «φιλική» μάχη με τον ομόσταυλό του Έλφιν Έβανς, καθώς το ζευγάρι της Toyota θα βρεθεί αντιμέτωπο για τη δόξα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης αυτή την εβδομάδα (26-29 Οκτωβρίου).

Ροβανπέρα: Καλωσορίζει τη μάχη με τον Έβανς για το στέμμα του παγκόσμιου πρωταθλητή

Ο Κάλε Ροβανπέρα ξεκινά το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης με πλεονέκτημα 31 βαθμών στο πρωτάθλημα και γνωρίζει ότι το να ξεπεράσει τον συνάδελφό του Έλφιν Έβανς θα είναι αρκετό για να εξασφαλίσει ένα δεύτερο συνεχόμενο στέμμα σε αυτόν τον προτελευταίο γύρο της σεζόν.

Μιλώντας μετά τις δοκιμές πριν από τον αγώνα, ο Φινλανδός παραδέχτηκε ότι αισθάνεται άνετα πάνω στο GR Yaris Rally1.

Ο υπερασπιστής του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή δήλωσε: «Είναι ωραίο να επιστρέφω στην άσφαλτο με ένα αυτοκίνητο ράλλυ- στις δοκιμές μας αισθανόμουν άνετα στο αυτοκίνητο αμέσως και ελπίζω ότι θα είναι το ίδιο και στο ράλλυ. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι μπορεί να είναι ένας καλός αγώνας για εμάς: αυτός ο τύπος ασφάλτινου ράλλυ συνήθως μου ταιριάζει καλύτερα και έχω σημειώσει μερικά καλά αποτελέσματα σε τέτοιου είδους δρόμους».

Όσον αφορά την αναμέτρηση για τον τίτλο που θα γίνει με την Toyota, πρόσθεσε: «Όταν ο αγώνας γίνεται μεταξύ των συναδέλφων, είναι πάντα αρκετά φιλικός και δίκαιος με τα ίδια αυτοκίνητα, οπότε θα είναι καλός» .

Αν και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τον καιρό σε μια διοργάνωση με τόσο μεγάλο εύρος, που διατρέχει την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία και την Αυστρία, οι μεταβαλλόμενες συνθήκες είναι πιθανές αυτή την εποχή της σεζόν.

Τρέχοντας πρώτος στο δρόμο, ο Κάλε Ροβανπέρα γνωρίζει ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελός του.

«Αν οι συνθήκες γίνουν δύσκολες», είπε, «τότε η θέση εκκίνησης θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ μας αυτή τη φορά».