Έβανς: «Ταξίδι στο άγνωστο το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης»

Ο Έλφιν Έβανς χαρακτήρισε «βήμα στο άγνωστο» το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης την επόμενη εβδομάδα.

Έβανς: «Ταξίδι στο άγνωστο το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης»

Ξεκινώντας από την Πράγα την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης περιλαμβάνει χιλιόμετρα στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία και την Αυστρία, σε μια νέα μορφή τριών χωρών για το WRC.

Ερωτηθείς για το τι περιμένει από τις ασφάλτινες διαδρομές που περιμένουν στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, ο Έλφιν Έβανς δήλωσε: «Δεν ξέρουμε πραγματικά πάρα πολλά γι' αυτό. Οι διοργανωτές έχουν παραδώσει κάποια βίντεο από τις ειδικές διαδρομές, αλλά είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πώς θα είναι το ράλλυ. Είναι ένα νέο ράλλυ για όλους, κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι να περιμένει από τους δρόμους ή πόσο διαφορετικοί θα είναι από μέρα σε μέρα».

Μιλώντας μετά τις δοκιμές του πριν από τον αγώνα στην Τσεχία, ο Ουαλός της Toyota πρόσθεσε: «[Οι δοκιμές στην Τσεχία] είναι κάτι καινούργιο για μένα. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε σε άσφαλτο στην Κροατία. Για το στήσιμο, χρειαζόμαστε κάτι που να λειτουργεί παντού και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί από μία ημέρα δοκιμών, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Πολλά από αυτά εξαρτώνται από τον καιρό που θα έχουμε. Προφανώς η βροχή είναι πιο πιθανή αυτή την εποχή του χρόνου απ' ό,τι το καλοκαίρι και αν υπάρχει πολλή βροχή, τότε ο δρόμος θα γίνεται όλο και πιο λασπωμένος και βρώμικος και τα επίπεδα πρόσφυσης θα είναι πολύ δύσκολο να κριθούν».

Ο Έβανς έχει ένα ισχυρό ρεκόρ σε ασφάλτινες διοργανώσεις, κερδίζοντας το Ράλλυ Κροατίας νωρίτερα φέτος και όντας πρώτος για μεγάλο μέρος στο περσινό Ράλλυ Ιαπωνίας.