Έβανς: «Η υπόθεση τίτλος είναι ακόμη ανοιχτή» (vid)

Ο νικητής του φετινού WRC θα οδηγεί Toyota, αυτό είναι σίγουρο - και ο Έλφιν Έβανς δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα την προσπάθεια να γράψει το όνομά του στο πιο πολυπόθητο τρόπαιο του αθλήματος.

Έβανς: «Η υπόθεση τίτλος είναι ακόμη ανοιχτή» (vid)

Ο Έλφιν Έβανς ξεκινά τον προτελευταίο γύρο του φετινού WRC -το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης αυτού του μήνα- 31 βαθμούς πίσω από τον team-mate και υπερασπιστή του τίτλου Κάλε Ροβανπέρα.

Στην πιο ακραία περίπτωση, η νίκη τόσο στο ράλλυ όσο και στη Wolf Power Stage σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Φινλανδού θα τους άφηνε μόλις ένα βαθμό διαφορά στον τελικό του Ράλλυ Ιαπωνίας.

Ο Ουαλός δεν τα παρατάει.

«Είναι ακόμα ανοιχτό», δήλωσε ο Έβανς, «οπότε, φυσικά, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η Χιλή ήταν λίγο απογοητευτική αν είμαι ειλικρινής, πήγαμε εκεί ελπίζοντας για περισσότερα [από την τρίτη θέση]. Κλωτσάω λίγο τον εαυτό μου που δεν διαχειρίστηκα τα ελαστικά λίγο καλύτερα, αλλά ζεις και μαθαίνεις.

Ξέρουμε ότι ο Κάλε είχε ίσως το πλεονέκτημα στην άσφαλτο με αυτό το αυτοκίνητο, όχι με το προηγούμενο, αλλά ας δούμε».

Ο πιο κοντινός οδηγός εκτός Toyota είναι ο Τιερί Νεβίλ - ο Βέλγος βρίσκεται 62 βαθμούς πίσω από τον Ροβανπέρα με 60. Η δεύτερη θέση και ένα ασημένιο μετάλλιο είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να πετύχει ο αστέρας της Hyundai φέτος.