Σόλμπεργκ: Ικανοποιημένος από την πορεία του το 2023

Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ παραδέχτηκε ότι η νίκη του στο Ράλλυ Χιλής σημαίνει ότι η εκστρατεία του το 2023 στο WRC2 τον αφήνει με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του.

Σόλμπεργκ: Ικανοποιημένος από την πορεία του το 2023

Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ συμπλήρωσε την καμπάνια του με νίκες στη Σουηδία και τη Νότια Αμερική, αλλά τα προβλήματα σε κάποιες από τις ενδιάμεσες διοργανώσεις του κόστισαν την ευκαιρία του για τον φετινό τίτλο. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι πρώτος στον πίνακα των νικητών των περισσότερων διαδρομών.

«Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να τελειώσει η χρονιά», δήλωσε ο 22χρονος. «Μια νίκη στο WRC2 και άλλη μια θέση στην πρώτη εξάδα της γενικής κατάταξης σε έναν γύρο του WRC. Αυτό είναι ωραίο. Πολύ ωραίο.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ήθελα να δείξω την ταχύτητά μας φέτος και νομίζω ότι το καταφέραμε. Κερδίσαμε ειδικές διαδρομές και ράλλυ και εγώ και ο Έλιοτ μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι' αυτό που κάναμε».

Ο Σόλμπεργκ παραδέχτηκε ότι η λεία φύση των δρόμων της Χιλής ανάγκασε να επανεξετάσει τη στρατηγική του. Η δυνατότητα να πηγαίνει αργά και γρήγορα ήταν ένας άλλος λόγος για τη θετική του στάση στο τέλος της σεζόν.

«Όταν είδαμε πόσο λείοι ήταν οι δρόμοι, καταλάβαμε ότι έπρεπε να είμαστε έξυπνοι για αυτό», είπε.

«Διαλέξαμε μια διαφορετική στρατηγική. Μέσα στο Σάββατο προσπαθούσαμε να είμαστε προσεκτικοί και να προσέχουμε πραγματικά τα ελαστικά. Δεν γλιστρούσα τόσο πολύ το αυτοκίνητο, φρέναρα πιο προοδευτικά και σκεφτόμουν συνέχεια να κρατήσω το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο ίσιο.

Ήθελα να είμαι σε καλή θέση για το τελευταίο στάδιο της ημέρας - ξέραμε ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολο για τα ελαστικά. Ήταν τόσο δύσκολο μερικές φορές, όταν φτάνεις στο τέλος της διαδρομής και βλέπεις ότι τα δευτερόλεπτα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, αλλά έκανα ένα σχέδιο και το τήρησα.

Το σχέδιο λειτούργησε. Ήμουν αρκετά χαρούμενος γι' αυτό. Η προτεραιότητα ήταν να εξοικονομήσω τα ελαστικά και να παίξω ένα παιχνίδι μεγαλύτερης διάρκειας. Αυτό κάναμε». Ο Σόλμπεργκ εξακολουθεί να συζητά τα σχέδιά του για την επόμενη σεζόν.