WRC: Τι σημαίνει η επιστροφή του Τάνακ για την Hyundai

Όταν ο επικεφαλής της Hyundai, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ μιλάει για τις εκκρεμότητες που έχουν να ολοκληρώσουν η Hyundai Motorsport και ο Οτ Τάνακ την επόμενη σεζόν στο WRC, είναι αδύνατο να μην ενθουσιαστεί κανείς.

WRC: Τι σημαίνει η επιστροφή του Τάνακ για την Hyundai

Η επιστροφή του Οτ Τάνακ στα χρώματα της Hyundai για δεύτερη φορά είναι μια μεγάλη «δήλωση» της κορεατικής εταιρείας. Και όταν πρόκειται για μεγάλες δηλώσεις, ο ίδιος ο Τάνακ δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος για τις δικές του προθέσεις.

«Ο στόχος μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019, «δεν θα είναι άλλος από το να κερδίσουμε και τους τρεις τίτλους και με τη νέα δομή της ομάδας, έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το πετύχουμε. Game on!».

Αυτά τα λόγια προκάλεσαν ανατριχίλα στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Το ερώτημα είναι, μήπως προκάλεσαν φόβο στην καρδιά της Toyota; Θα είναι η επιστροφή του Εσθονού αρκετή για να σταματήσει μια εντυπωσιακή πορεία τριών συνεχόμενων τίτλων κατασκευαστών για το GR Yaris και τεσσάρων (σύντομα θα γίνουν πέντε...) πρωταθλημάτων για τους οδηγούς του;

Σίγουρα θα περιπλέξει τα πράγματα για την ιαπωνική ομάδα που εδρεύει στη Φινλανδία.

Μιλώντας για επιπλοκές, ένα άλλο ερώτημα για το 2024 είναι πώς θα συνεργαστούν ο Οτ Τάνακ και το επί χρόνια αστέρι της Hyundai Τιερί Νεβίλ για δεύτερη φορά;

Και οι δύο οδηγοί έχουν αναθέσει στον Σιρίλ Αμπιτεμπούλ και στις ικανότητές του ως επικεφαλής ομάδας για να φέρει μαζί μια από τις πιο ανταγωνιστικές συνεργασίες του αθλήματος ως μια ενιαία δύναμη με έναν στόχο.

Η Hyundai Motorsport είναι ένας πιθανός νικητής μετά από μια τολμηρή κίνηση στην αγορά οδηγών, αλλά οι αναμφισβήτητοι νικητές θα είστε εσείς, εγώ και τα εκατομμύρια άλλων οπαδών των ράλι σε όλο τον κόσμο.