WRC: Δεν παρασύρεται στην κουβέντα για τον τίτλο ο Έβανς

Το αστέρι της Toyota Gazoo Racing, Έλφιν Έβανς, έχει βγάλει από το μυαλό του τις πιθανότητες για τον τίτλο στο WRC, καθώς αναζητά την τρίτη νίκη της σεζόν στο Ράλλυ Χιλής αυτής της εβδομάδας.

WRC: Δεν παρασύρεται στην κουβέντα για τον τίτλο ο Έβανς

Ο Έλφιν Έβανς ξεκινά τον αγώνα στο Concepción 33 βαθμούς πίσω από τον ομόσταυλό του Κάλε Ροβανπέρα, αλλά με την ψυχολογική ώθηση που του έδωσε ο Φινλανδός στο δοκιμαστικό της Πέμπτης.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο Έβανς.

«Είναι το ίδιο με κάθε άλλο αγώνα, απλά θα βγούμε εκεί έξω και θα οδηγήσουμε το αυτοκίνητο. Το shakedown πήγε καλά και η αίσθηση είναι καλή στο αυτοκίνητο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε πέρα από το τέλος αυτού του ράλι. [Για το πρωτάθλημα] Ας δούμε τι θα συμβεί. Θα είναι μια δύσκολη διοργάνωση, υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις στους δρόμους και είναι λίγο πιο περίπλοκο χωρίς συγκεκριμένη δοκιμή».

Ο Ουαλός πρόσθεσε ότι η έλλειψη προετοιμασίας πριν από την εκδήλωση έκανε πιο δύσκολη την εξεύρεση της σωστής διάταξης.

«Είναι κάπως δύσκολο να ξέρεις», είπε. «Όπως είπα, οι συνθήκες ποικίλλουν, ειδικά μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου, χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό από το αυτοκίνητο αυτές τις δύο ημέρες.

Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Κάλε (Ροβανπέρα) σε αυτές τις συνθήκες, αλλά θα πάμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ο Έβανς έχει τερματίσει δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τα δύο από τα τρία τελευταία χρόνια.