Χάλτουνεν για Ράλλυ Ακρόπολις: «Ένα από τα δυσκολότερα της καριέρας μου»

Ο νικητής συνοδηγός του Ράλλυ Ακρόπολις, Γιόνε Χάλτουνεν, χαρακτήρισε τον αγώνα στη Λαμία ως έναν από τους δυσκολότερους της καριέρας του.

Χάλτουνεν για Ράλλυ Ακρόπολις: «Ένα από τα δυσκολότερα της καριέρας μου»

Ο Γιόνε Χάλτουνεν και ο οδηγός Κάλε Ροβανπέρα πήραν τελικά μια άνετη νίκη επί των συμπαικτών τους Έλφιν Έβανς και Σκοτ Μάρτιν, αλλά ο Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα άνετο στις τρεις ημέρες του αγώνα.

Η έντονη βροχόπτωση πριν από την έναρξη του ράλι είχε αναγκάσει τους διοργανωτές να επανεξετάσουν τη διαδρομή, με τα δελτία που εκδόθηκαν να αλλάζουν τη διαδρομή των αυτοκινήτων και να προσφέρουν καθημερινά βίντεο που αποδεικνύουν πώς ο καιρός είχε επηρεάσει τους δρόμους μετά την αναγνωριστική διαδρομή.

«Αυτός πρέπει να είναι ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες της καριέρας μου», δήλωσε ο Χάλτουνεν. «Υπήρχαν τόσες πολλές αλλαγές από τους διοργανωτές λόγω των συνθηκών. Νομίζω ότι είχαμε περίπου 11 δελτία και τόσες πολλές επικοινωνίες, αυτό είναι πολύ περισσότερο από το κανονικό, λόγω του πώς είχαν αλλάξει οι δρόμοι μετά τη βροχή».

«Ήταν ένα δύσκολο ράλλυ για τους οδηγούς, φυσικά, αλλά και για εμάς. Δεν είναι τόσο εύκολο όταν έχεις αυτές τις αλλαγές και τα βίντεο που έρχονται, πρέπει να δουλέψεις πάνω σε αυτά - αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κάνουμε και την κανονική μας δουλειά.

Η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά και είμαι χαρούμενος για αυτή τη νίκη».

Ο Χάλτουνεν εξήρε τη δουλειά της οργανωτικής ομάδας, προσθέτοντας: «Μπορούν να είναι πολύ περήφανοι για αυτό που έκαναν - δεν ήταν εύκολο γι' αυτούς, αλλά ήταν εκπληκτικοί».