WRC: Κρατάει τα θετικά από το Ακρόπολις ο Τάνακ

Η M-Sport Ford μπόρεσε να πάρει κάποια θετικά στοιχεία από το Ράλλυ Ακρόπολις της περασμένης εβδομάδας, με τον Οτ Τάνακ να τερματίζει λίγο έξω από το βάθρο, στην τέταρτη θέση, στη Λαμία.

WRC: Κρατάει τα θετικά από το Ακρόπολις ο Τάνακ

Οι ελπίδες της βρετανικής ομάδας για ένα αποτέλεσμα στον 10ο γύρο χτυπήθηκαν άσχημα με βλάβες στην αντλία νερού στα Ford Puma Rally1 τόσο του Οτ Τάνακ όσο και του συμπαίκτη του, Πιερ-Λουί Λουμπέ. Ενώ το αυτοκίνητο του Γάλλου αποσύρθηκε, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 Τάνακ έκανε επισκευές στο δικό του κατά τη διάρκεια της ζώνης τοποθέτησης ελαστικών της πρώτης ημέρας, αλλά υπέστη ποινές χρόνου 3 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα για καθυστέρηση ως αποτέλεσμα.

Μιλώντας για την αποκατάσταση, ο Τάνακ δήλωσε: «Μου αρέσει αυτός ο αγώνας, οι δρόμοι είναι δροσεροί και είναι ένας από τους αγαπημένους μου. Όπως πάντα, ήταν ένα δύσκολο ράλλυ και καταφέραμε να τερματίσουμε».

Ο επικεφαλής της ομάδας Ρίτσαρντ Μίλενερ πρόσθεσε: «Τελικά, φύγαμε από το πιο δύσκολο ράλλυ του ημερολογίου με την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη. Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση στην οποία βρεθήκαμε την Παρασκευή, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό.

Είναι σίγουρα μια περίπτωση του τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Λυπάμαι πολύ για τον Πιερ, ειδικά επειδή ήταν τόσο προετοιμασμένος για αυτόν τον αγώνα, αλλά τα ράλλυ μπορεί να είναι σκληρά μερικές φορές και ξέρω ότι θα ξαναβρεί τον εαυτό του.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Οτ και τον Μάρτιν [Γιαρβεόγια, συνοδηγός] για την αποφασιστικότητά τους να μην τα παρατήσουν, αυτή η νοοτροπία βοήθησε την ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται και να μας φέρει το αποτέλεσμα αυτό το Σαββατοκύριακο».