Λίντστρομ για Ροβανπέρα: «Είναι νέος αλλά πολύ έξυπνος»

Ο Κάι Λίντστρομ της Toyota Gazoo Racing πιστεύει ότι ήταν η «έξυπνη» προσέγγιση του Κάλε Ροβανπέρα στο Ράλλυ Ακρόπολις που χάρισε στον νεαρό την τρίτη του νίκη στη σεζόν.

Λίντστρομ για Ροβανπέρα: «Είναι νέος αλλά πολύ έξυπνος»

Με τον επικεφαλής της ομάδας Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα να είναι απασχολημένος οδηγώντας ένα GR Yaris Rally2 Concept στη νίκη στο Rally Hokkaido στην Ιαπωνία, ο αθλητικός διευθυντής Κάι Λίντστρομ επέβλεψε τον τερματισμό 1-2 για τους Κάλε Ροβανπέρα και Έλφιν Έβανς στον 10ο γύρο του WRC την περασμένη εβδομάδα.

Σε ένα ράλλυ που είδε τους Σεμπαστιάν Οζιέ και Τιερί Νεβίλ να βιώνουν μεγάλα δράματα, ο υπερασπιστής του τίτλου Ροβανπέρα ήταν ένας από τους λίγους οδηγούς κορυφαίας κατηγορίας που είχαν μια ομαλή πορεία και έφτασαν στη νίκη με διαφορά πάνω από ενάμισι λεπτό.

«Είναι νέος, αλλά είναι πολύ έξυπνος», δήλωσε ο Λίντστρομ για τον 22χρονο Φινλανδό. «Νομίζω ότι ήταν ο πιο έξυπνος άνθρωπος σε αυτό το ράλλυ».

«[Ο Κάλε] μπορεί να δει πού πρέπει να πιέσεις και να βγάλεις τα πάντα από το αυτοκίνητο, και επίσης βλέπει τα σημεία όπου πρέπει να είσαι λίγο πιο ήπιος και να σώσεις το αυτοκίνητο. Έκανε αξιοσημείωτη δουλειά. Όταν μιλάς μαζί του και ακούς τα σχόλιά του, είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείς ότι αυτός ο τύπος γεννήθηκε στην πραγματικότητα το 2000».

Το αποτέλεσμα της περασμένης εβδομάδας ήταν μια έντονη αντίθεση με αυτό της Toyota στο Ακρόπολις 2022, όταν ο Τάκα Κατσούτα ήταν ο οδηγός GR Yaris που τερμάτισε στην υψηλότερη θέση, στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης.

«Δεν υπήρχαν τόσα πολλά χαρούμενα πρόσωπα την Κυριακή τέτοια εποχή πέρυσι», συμφώνησε ο Λίντστρομ. «Προφανώς όλοι στην ομάδα θέλουν να βελτιωθούν. Υπήρχε αρκετή δουλειά να γίνει, και σαφώς έχει γίνει αρκετή δουλειά.

Αλλά σε κάθε ράλλυ, ακόμα και τώρα που έχουμε το 1-2, θα πάμε και θα κοιτάξουμε πίσω σε αυτό το ράλλυ και θα αναλύσουμε πώς λειτούργησε το αυτοκίνητο, πώς λειτούργησαν όλα. Όταν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά».