Ροβανπέρα: «Η νίκη στο Ακρόπολις ήρθε χάρη στις βελτιώσεις της Toyota»

Ο πρωτοπόρος του WRC, Κάλε Ροβανπέρα, απέτισε φόρο τιμής στη δουλειά της Toyota Gazoo Racing που μετέτρεψε το GR Yaris Rally1 σε νικητή του Ράλλυ Ακρόπολις.

Ροβανπέρα: «Η νίκη στο Ακρόπολις ήρθε χάρη στις βελτιώσεις της Toyota»

Πέρυσι τέτοια εποχή, η ομάδα με έδρα τη Φινλανδία υπέστη μια από τις πιο βαριές ήττες της στη σεζόν, με την αντίπαλο Hyundai Motorsport να πετυχαίνει το 1-2-3. Ο Τακαμότο Κατσούτα ήταν ο υψηλότερος τερματίσας της Toyota στη Λαμία το 2022, με τον Ιάπωνα να τερματίζει έκτος στη γενική κατάταξη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο Κάλε Ροβανπέρα νίκησε τον συμπαίκτη του, Έλφιν Έβανς με τα δύο Yaris να ησμειώνουν 1-2.

«Πέρυσι πραγματικά δυσκολευτήκαμε σε αυτή τη διοργάνωση», δήλωσε ο ίδιος. «Όλη η ομάδα δεν ήταν πραγματικά σε θέση να αγωνιστεί. Αλλά αυτή τη φορά, ακόμα και όταν έτρεχα πρώτος στο δρόμο την Παρασκευή, το αυτοκίνητο ήταν γρήγορο και ήμουν σε θέση να παλέψω με τους γύρω μου. Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλύτερο [από πέρυσι] και πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα για τη δουλειά που έχει κάνει».

Το τέλειο 30άρι του Ροβανπέρα τον φέρνει 33 βαθμούς μακριά από τον Έβανς στην κούρσα του τίτλου, ενώ η Toyota βρίσκεται 91 βαθμούς μπροστά από τη Hyundai στη μάχη των κατασκευαστών.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν και 90 βαθμούς να προσφέρονται ακόμα, ο Ροβανπέρα δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο.

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα», δήλωσε. «Αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να παραμείνουμε συνεπείς στους αγώνες που έρχονται».