Ράλλυ Ακρόπολις: Θυμηθείτε τον περσινό συγκλονιστικό αγώνα (pics, vid)

Το Ράλλυ Ακρόπολις φιλοξενεί τον 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2023 της FIA από αύριο μέχρι την Κυριακή (7-10 Σεπτεμβρίου). Αφηγούμαστε τις μεγαλύτερες στιγμές από την περσινή διοργάνωση σε αυτό το μυθικό χαλίκι.

Ράλλυ Ακρόπολις: Θυμηθείτε τον περσινό συγκλονιστικό αγώνα (pics, vid)

1. Ηρωισμοί της Hyundai

Υπήρξαν τεράστιοι πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο της Hyundai Motorsport, αφού ο Tιερί Νεβίλ και ο συνοδηγός του ηγήθηκαν ενός i20 N που ανέβηκε στο βάθρο. Αυτό σηματοδότησε τον πρώτο θρίαμβο του βελγικού πληρώματος από το Ράλλυ Ισπανίας τον Οκτώβριο του 2021 και ακολούθησε αμέσως μετά τη συντριβή τους στην πατρίδα τους έναν γύρο νωρίτερα.

Ο Νεβίλ τερμάτισε 15,0 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τότε ομόσταυλό του Οτ Τάνακ, ενώ ο Ντάνι Σόρντο συμπλήρωσε το βάθρο, αφού ο πρόεδρος της Hyundai motorsport, Σιν Κιμ είπε στους οδηγούς να κρατήσουν τις θέσεις τους κατά την τελευταία ημέρα για να διασφαλίσουν το παρθενικό αποτέλεσμα 1-2-3 της ομάδας.

Παρόλο που οι εντολές του Kim εμπόδισαν τον Τάνακ, ο οποίος ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα εκείνη τη στιγμή, να διεκδικήσει τους μέγιστους βαθμούς για να ενισχύσει τις ισχνές ελπίδες του για τον τίτλο, ο Εσθονός κατάφερε να κερδίσει το Wolf Power Stage και να εξασφαλίσει πέντε μπόνους βαθμούς.

2. Ελπιδοφόρος Λουμπέ

Ο νεαρός οδηγός της M-Sport Ford, Πιερ-Λουί Λουμπέ, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της Παρασκευής και προηγήθηκε για λίγο σε έναν γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την επιπλέον πρόσφυση που του προσέφερε η καθυστερημένη θέση εκκίνησης και κατέκτησε διαδοχικές νίκες στις ειδικές διαδρομές στο Δαφνί και στη Λιβαδειά, κατακτώντας την πρώτη θέση. Μια ηλεκτρική βλάβη, σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα στο υδραυλικό τιμόνι, τον έριξε πίσω από τον συνάδελφό του Σεμπάστιαν Λεμπ στην τελευταία ε.δ.

Δυστυχώς, ένα κλατάρισμα το Σάββατο σήμαινε ότι ο Λουμπέ έπεσε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, αλλά ανέβηκε ξανά στην κατάταξη και τελικά τερμάτισε τέταρτος, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα του WRC μέχρι σήμερα.

3. Η αγωνία του Λεμπ

Έχοντας αποκτήσει προβάδισμα σχεδόν 20 δευτερολέπτων έναντι του πλησιέστερου ανταγωνιστή του Τιερί Νεβίλ, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Λεμπ ήταν σε θέση να καταγράψει τη νίκη νούμερο δύο της μερικής του σεζόν με την M-Sport Ford.

Ωστόσο, οι θεοί του ράλλυ είχαν άλλες ιδέες, και ο Λεμπ δεν θα έφτανε παραπέρα από τον έλεγχο του τερματισμού της διαδρομής του Πύργου, αφού το Puma που μοιραζόταν με την συνοδηγό Ιζαμπέλ Γκαλμίς υπέκυψε σε βλάβη του εναλλάκτη.

4. Οι ελπίδες του Έβανς πέφτουν στο κενό

Σε ένα δοκιμαστικό ράλι για την Toyota Gazoo Racing, ο Έλφιν Έβανς ήταν ο καλύτερος επιβάτης της ιαπωνικής μάρκας. Ξεκίνησε την Κυριακή με διαφορά μόλις 7,1 δευτερολέπτων από την τρίτη θέση του Ντάνι Σόρντο.

Αλλά οι όποιες επιθυμίες του Ουαλού για μια θέση στην πρώτη τριάδα εξανεμίστηκαν όταν αυτός και ο συνοδηγός του Σκοτ Μάρτιν σταμάτησαν στο πρώτο οδικό τμήμα της ημέρας. Ένας σπασμένος υπερσυμπιεστής άφησε το GR Yaris του ζευγαριού αποκλεισμένο στο χωριό Ελευθεροχώρι και δεν θα προχωρούσαν άλλο.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του περσινού αγώνα: