Ράλλυ Ακρόπολις: Ενθουσιασμένος για την επιστροφή του στην Ελλάδα ο γεμάτος κίνητρο Οζιέ

Με οκτώ παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του, ο Σεμπαστιάν Οζιέ δεν είναι κάποιος για τον οποίο πρέπει να μιλάμε όσον αφορά την... επιστροφή στο σχολείο - αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο από μια τέτοια αίσθηση, καθώς οι παρατεταμένες καλοκαιρινές διακοπές του Γάλλου σούπερ σταρ τελειώνουν εγκαίρως για το Ράλλυ Ακρόπολις της τρέχουσας εβδομάδας.

Ράλλυ Ακρόπολις: Ενθουσιασμένος για την επιστροφή του στην Ελλάδα ο γεμάτος κίνητρο Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ επιστρέφει στην ομάδα Toyota Gazoo Racing την επόμενη εβδομάδα (7-10 Σεπτεμβρίου) για πρώτη φορά μετά τη νίκη του στο Ράλλυ Σαφάρι της Κένυας τον Ιούνιο.

Και η απουσία από το GR Yaris Rally1 του έχει σίγουρα κάνει την καρδιά του να νιώθει πιο ζεστή - ανυπομονεί να επιστρέψει πίσω από το τιμόνι για να κυνηγήσει μια δεύτερη ελληνική νίκη στο WRC.

Ο Οζιέ δήλωσε: «Μου αρέσει πολύ η χώρα αλλά και το ράλι επίσης. Είχα ένα ωραίο διάλειμμα το καλοκαίρι, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στο GR Yaris και θα αγωνιστώ στην Ελλάδα.

Για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου, δυστυχώς, δεν ήταν στο ημερολόγιο, αλλά τώρα επέστρεψε και έχω κίνητρο να τα πάω καλά εκεί. Κατάφερα να το κερδίσω μία φορά, και όπως πάντα το σχέδιο θα είναι να προσπαθήσω να παλέψω για άλλη μία νίκη».

Ο Οζιέ ελπίζει ότι το μακρύ και ξηρό καλοκαίρι της Ελλάδας θα επεκταθεί στις αρχές του φθινοπώρου την επόμενη εβδομάδα. Η πέμπτη θέση στο δρόμο θα μπορούσε να είναι επωφελής για τις πέντε ειδικές διαδρομές και τα 102 χιλιόμετρα χαλίκι της πρώτης ημέρας.

«Συνήθως», πρόσθεσε ο Οζιέ, «σε τέτοιου είδους ράλλυ με στεγνό χαλίκι, η θέση μου στο δρόμο θα πρέπει να με βοηθάει. Αλλά πριν από δύο χρόνια είχαμε στην πραγματικότητα ένα αρκετά υγρό και λασπωμένο ράλλυ, οπότε ας δούμε.

Σε τέτοιου είδους αγώνες πρέπει να είσαι γρήγορος αλλά και να τα καταφέρνεις χωρίς προβλήματα. Οι δρόμοι είναι πολύ βραχώδεις και είναι δύσκολο για τα ελαστικά και τα αυτοκίνητα».