Ράλλυ Ακρόπολις: Ο αναγεννημένος Λάπι στοχεύει στο βάθρο στην Ελλάδα

Ο οδηγός της Hyundai, Εσαπέκα Λάπι, επιδιώκει να επιστρέψει στη φόρμα του στοχεύοντας στο βάθρο την επόμενη εβδομάδα στο Ράλλυ Ακρόπολις (7-10 Σεπτεμβρίου).

Ράλλυ Ακρόπολις: Ο αναγεννημένος Λάπι στοχεύει στο βάθρο στην Ελλάδα

Ο εντός έδρας γύρος του Εσαπέκα Λάπι στο WRC, το Ράλλυ Φινλανδίας του περασμένου μήνα, έληξε με απογοήτευση, όταν βγήκε εκτός δρόμου και βγήκε εκτός την πρώτη πλήρη ημέρα του αγώνα.

Πριν από αυτό, ο 32χρονος είχε τερματίσει στην πρώτη τριάδα στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες εκκινήσεις του με ένα i20 N Rally1. Ο τραχύς ρυθμός του στα ράλλυ είναι αδιαμφισβήτητος - έχει ξανακερδίσει ειδικές διαδρομές στην Ελλάδα και οδήγησε σε παρόμοιο έδαφος στην Τουρκία το 2019.

«Η Ελλάδα είναι δύσκολη», δήλωσε ο Λάπι, «αλλά ο στόχος είναι το βάθρο - εκεί θέλω να βρεθώ την Κυριακή, οπότε αυτό θα επιδιώξουμε.

Φυσικά, η Φινλανδία ήταν απογοητευτική. Δεν αισθανόμουν άνετα με το αυτοκίνητο και όταν πίεζα γινόταν όλο και πιο άβολο. Η Ελλάδα είναι ένα πολύ διαφορετικό ράλλυ».

Ο Λάπι πρόσθεσε ότι οι σημερινές υψηλές θερμοκρασίες στη Λαμία και γύρω από αυτήν θα κάνουν τον αγώνα ακόμα πιο δοκιμαστικό.

«Θα έχει ζέστη, αυτό είναι σίγουρο», είπε. «Αυτό το καθιστά πολύ απαιτητικό για τα ελαστικά και τα φρένα, αλλά και για το πλήρωμα - πρέπει να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Πρέπει να μείνουμε μακριά από προβλήματα και να κρατήσουμε το αυτοκίνητο στην καθαρή γραμμή για τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση».