Ράλλυ Ακρόπολις: Με αυτοπεποίθηση στην Ελλάδα ο Νεβίλ

Ο Τιερί Νεβίλ μίλησε για αυξανόμενη αυτοπεποίθηση και κίνητρα ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις της επόμενης εβδομάδας (7-10 Σεπτεμβρίου).

Ράλλυ Ακρόπολις: Με αυτοπεποίθηση στην Ελλάδα ο Νεβίλ

Ο Βέλγος είναι τρίτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος μετά την ισοδύναμη δεύτερη θέση που κατέλαβε στη Φινλανδία νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Τιερί Νεβίλ δήλωσε ότι η βαθμολογία στο Jyväskylä, σε συνδυασμό με την περαιτέρω αναδιάρθρωση της ομάδας, του έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει των τεσσάρων τελευταίων γύρων της σεζόν.

Κοιτάζοντας τη διαφορά των 36 βαθμών που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Κάλε Ροβανπέρα, ο Νεβίλ παραδέχεται ότι είναι δύσκολη, αλλά όχι ανυπέρβλητη.

«Δεν είναι αδύνατη αποστολή, αλλά είναι μια δύσκολη αποστολή», χαμογέλασε.

«Κάναμε ένα-δύο-τρία στην Ελλάδα πέρυσι και η ομάδα ήταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην Ιαπωνία πέρυσι [με τον Οτ Τάνακ] και ξέρω ότι έχω καλό ρυθμό στην άσφαλτο, οπότε μπορεί να έχει ενδιαφέρον».


«Ένα άλλο καλό πράγμα είναι το αποτέλεσμα του Έλφιν [Έβανς] στη Φινλανδία - αυτό φέρνει περισσότερη πίεση στον Κάλε, επειδή η διαφορά τους είναι πιο κοντά και ποιος ξέρει ποιος μπορεί να επωφεληθεί από αυτό!»

Ο Νεβίλ δήλωσε ότι η ομάδα απολαμβάνει επίσης μια πορφυρή περίοδο μετά τα γρήγορα ράλλυ του καλοκαιριού, όπου έκλεισε τη διαφορά από την Toyota.

«Οι Toyota είναι πολύ δυνατές», είπε ο Νεβίλ, «το ξέρουμε αυτό. Αλλά βρισκόμαστε σε μια πολύ θετική τάση με την ομάδα. Κάνουμε κάποια αναδιάρθρωση και αυτό συνεχίζεται και φαίνεται καλό. Θα είναι συναρπαστικό το υπόλοιπο της σεζόν».