WRC: O Οζιέ επιστρέφει στο Ράλλυ Ακρόπολις!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ επιστρέφει στη δράση του WRC τον επόμενο μήνα για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, αυξάνοντας τις συμμετοχές του Rally1 για το Ράλλυ Ακρόπολις σε δέκα.

WRC: O Οζιέ επιστρέφει στο Ράλλυ Ακρόπολις!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ θα συμμετάσχει μαζί με τους team-mates της Toyota Gazoo Racing, Έλφιν Έβανς και Κάλε Ροβανπέρα, στην 70η έκδοση του Ράλλυ Ακρόπολις που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λαμίας και γύρω από αυτήν από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Θα στοχεύσει στην τέταρτη νίκη του στη σεζόν - η πιο πρόσφατη ήρθε στην προηγούμενη εκκίνησή του στο Ράλλυ Σαφάρι της Κένυας.

Από τους συναθλητές του ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον πιο σκληρό ανταγωνισμό του, με τον νικητή στην Ελλάδα το 2021 Ροβανπέρα να προηγείται σήμερα του δεύτερου Έβανς με 25 βαθμούς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο τερματίσας στο βάθρο του Ράλλυ Φινλανδίας, Τακαμότο Κατσούτα θα οδηγήσει ένα τέταρτο GR Yaris Rally1 Hybrid, αν και δεν θα συγκεντρώσει βαθμούς στο Πρωτάθλημα Ομάδων.

Μετά τη νίκη του στη Φινλανδία, ο Έβανς θα συνεχίσει τη μάχη για το πρωτάθλημα με τον ομόσταυλό του Κάλε Ροβανπέρα στην Ελλάδα

Ο νικητής του περσινού Ακρόπολις, Τιερί Νεβίλ επιστρέφει για να ηγηθεί της Hyundai Motorsport, έχοντας στο πλάι του τον Εσαπέκα Λάπι, ενώ ο Ντάνι Σόρντο, όπως και ο Οζιέ, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση μετά την Κένυα, οδηγώντας το τρίτο Hyundai i20 N Rally1 Hybrid.

Μετά από δύο αγώνες που θα ήθελε να ξεχάσει, η M-Sport Ford θα επιδιώξει να ανακάμψει στην Ελλάδα με τους μόνιμους οδηγούς Οτ Τάνακ και Πιερ-Λουί Λουμπέ να πλαισιώνονται σε ένα τρίτο Puma Rally1 από τον Ιορδάνη Σερδερίδη που θα παίξει... εντός έδρας, με τον part-timer να ετοιμάζεται για την τέταρτη εκκίνησή του φέτος.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα και μεγαλύτερα πεδία WRC2 στην πρόσφατη μνήμη, με τους πέντε πρώτους οδηγούς της βαθμολογίας του πρωταθλήματος να βρίσκονται ανάμεσα στους 30 εκκινητές του WRC2. Στην κορυφή βρίσκεται ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Αντρέας Μίκελσεν, ο οποίος θα τρέξει με ένα πανομοιότυπο Škoda Fabia RS Rally2 με τους Σάμι Παζάρι, Όλιβερ Σόλμπεργκ και Γκας Γκρινσμιθ που βρίσκονται από την τρίτη έως την πέμπτη θέση αντίστοιχα στη βαθμολογία. Το κόμμα της Fabia θα διασπάσει ο Γιοάν Ροσέλ, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης με το Citroën C3 Rally2.

Ο Αντρέας Μίκελσεν είναι επικεφαλής ενός WRC2 γεμάτου ταλέντο στην Ελλάδα

Επιπλέον, οκτώ ομάδες θα παραταχθούν στον τελικό γύρο του πρωταθλήματος Junior WRC. Ενώ ο Ιρλανδός Γουίλιαμ Κρέϊγκτον προηγείται αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία, οι διπλοί βαθμοί που προσφέρονται για τον τελευταίο γύρο σημαίνουν ότι ο τίτλος κάθε άλλο παρά είναι εξασφαλισμένος.

Ο τίτλος του Junior WRC θα κριθεί στην Ελλάδα