WRC: «Η μάχη για τον τίτλο είναι ανοιχτή», σύμφωνα με τον νικητή στην Φινλανδία, Έβανς

Ο Έλφιν Έβανς πιστεύει ότι η νίκη του στο Ράλλυ Φινλανδίας του έδωσε το «φως στην άκρη του τούνελ» στην προσπάθειά του να αποκτήσει τον παρθενικό του τίτλο στο WRC.

WRC: «Η μάχη για τον τίτλο είναι ανοιχτή», σύμφωνα με τον νικητή στην Φινλανδία, Έβανς

Ο Έλφιν Έβανς κυριάρχησε στον ένατο γύρο του WRC την περασμένη εβδομάδα στους εξαιρετικά γρήγορους δρόμους γύρω από το Jyväskylä και κατέκτησε την έβδομη νίκη της καριέρας του, αφού τερμάτισε 39,1 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Τιερί Νεβίλ με ένα Toyota GR Yaris.

Η νίκη στην Power Stage εξασφάλισε στον Ουαλό 30 βαθμούς - το μέγιστο διαθέσιμο όριο - από τη διοργάνωση σε χωμάτινο δρόμο και μείωσε το προβάδισμα του συμπαίκτη του, Κάλε Ροβανπέρα στη σειρά από 55 σε 25 βαθμούς, αφού ο υπερασπιστής του τίτλου εγκατέλειψε την Παρασκευή.

Με τέσσερις γύρους να απομένουν, ένα ακόμη λάθος του Ροβανπέρα μπορεί να ανεβάσει τον Έβανς στην κορυφή της βαθμολογίας.

«Είναι ακόμα αρκετά μεγάλη η διαφορά από τον Κάλε μπροστά και ξέρουμε ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα, αλλά φυσικά είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Έβανς. «Αυτός είναι φυσικά ο στόχος μας».

«Φυσικά, υπάρχει πολύ περισσότερο φως στην άκρη του τούνελ απ' ό,τι όταν πηγαίναμε εδώ. Και όσον αφορά το πρωτάθλημα τώρα, είναι και πάλι πιο "on" και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ήταν ατυχές αυτό που συνέβη στον Κάλε και τον Γιόνε (σ.σ. Χάλτουνεν, συνοδηγός)», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι ήταν αρκετά άτυχοι. Ποτέ δεν σου αρέσει να το βλέπεις αυτό, ειδικά σε ένα αρκετά γρήγορο μέρος. Προφανώς, είμαστε χαρούμενοι που και οι δύο είναι καλά».

Ο Έβανς έφτασε κοντά στο να κατακτήσει το στέμμα του WRC το 2020, αλλά βγήκε εκτός δρόμου στον τελευταίο γύρο της Μόντσα, ενώ είχε προβάδισμα 14 βαθμών στο πρωτάθλημα έναντι του Σεμπαστιάν Οζιέ.

Για τη δεύτερη νικηφόρα επίδοσή του στη Φινλανδία, δήλωσε: «Στην πραγματικότητα ήταν αρκετά παρόμοιο με το πώς ένιωσα εδώ το 2021, αν και θα έλεγα ότι το ρίσκο ήταν ίσως λίγο μεγαλύτερο το 2021 όταν κέρδισα. Αλλά είχα μια εξίσου καλή αίσθηση στο αυτοκίνητο αυτό το Σαββατοκύριακο και οι χρόνοι συνέχισαν να έρχονται, κάτι που ήταν ωραίο».