WRC: Όλα έτοιμα για το Ράλλυ Εσθονίας

Ο ήρωας της χώρας του Οτ Τάνακ πρέπει να επιστρέψει στις νίκες στο Ράλλυ Εσθονίας (20-23 Ιουλίου), αν θέλει να αναζωπυρώσει τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό WRC. 

WRC: Όλα έτοιμα για το Ράλλυ Εσθονίας

Ο Οτ Τάνακ υπολείπεται του πρωτοπόρου Κάλε Ροβανπέρα κατά 42 βαθμούς στην τέταρτη θέση πλησιάζοντας στον όγδοο από τους 13 γύρους στους αστραπιαίους χωμάτινους δρόμους της Εσθονίας γύρω από τη δεύτερη πόλη Ταρτού. Είναι ένα ράλι που ο Τάνακ έχει κερδίσει τέσσερις φορές, αλλά μόνο μία φορά από τότε που μετράνε οι πόντοι για το WRC το 2020.

Η νίκη σε χιόνι και πάγο στο Ράλλυ Σουηδίας ήταν η μοναδική επιτυχία του Τάνακ από τότε που επανήλθε στην M-Sport Ford στην αρχή της φετινής σεζόν. Τον εμπόδισαν τεχνικές βλάβες στο Μεξικό και την Ιταλία, ενώ τα προβλήματα με τα ελαστικά τον περιόρισαν στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης στην Κένυα τον περασμένο μήνα.

Θα έχει, ωστόσο, την υποστήριξη του στρατού των παθιασμένων οπαδών της Εσθονίας που θα κυματίζουν σημαίες - οι οποίοι συρρέουν κατά χιλιάδες στις ειδικές διαδρομές.

«Είχαμε μια αρκετά έντονη προετοιμασία», αποκάλυψε ο οδηγός του Puma Rally1 Hybrid, ο οποίος συμμετέχει στην ομάδα μαζί με τον Γάλλο Πιερ-Λουί Λουμπέ. «Κάναμε μια δοκιμή πριν από τον αγώνα και στη συνέχεια μια μικρή εκδήλωση, οπότε ήταν μια μεγάλη προσπάθεια για να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο για την Εσθονία. Τώρα που μπαίνουμε στο δεύτερο μισό της σεζόν σίγουρα δεν αφήνουμε το πρωτάθλημα να πάει χαμένο, οπότε νιώθουμε ότι πρέπει να αυξήσουμε το παιχνίδι μας και να τα δώσουμε όλα».

Οι χωμάτινοι δρόμοι της Εσθονίας είναι γρήγοροι και ομαλοί και ο αγώνας της Βαλτικής θα είναι ένας από τους ταχύτερους της σεζόν. Ο απερχόμενος πρωταθλητής Ροβανπέρα, ο οποίος οδηγεί για την Toyota Gazoo Racing, έχει αποδείξει ότι είναι... δάσκαλος σε τέτοια εδάφη.

Ο Ροβανπέρα συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του στο GR Yaris Έλφιν Έβανς και Τακαμότο Κατσούτα αναζητώντας τον τρίτο συνεχόμενο θρίαμβό του στο Ράλλυ Εσθονίας. Ο Φινλανδός υπέγραψε την περσινή νίκη του με κυριαρχικό τρόπο, ξεπερνώντας ολόκληρο τον αγώνα κατά πάνω από 20 δευτερόλεπτα στην Wolf Power Stage.

«Πέρυσι ο καιρός έκανε τη διαφορά και ελπίζω να έχουμε λίγη βροχή και φέτος, γιατί θα ανοίξουμε ξανά το δρόμο την Παρασκευή», δήλωσε. «Όπως σε κάθε ράλι, το σχέδιο θα είναι να στοχεύσουμε στη νίκη, και ειδικά επειδή σε αυτό το ράλι ήμασταν τόσο δυνατοί στο παρελθόν».