WRC: Ικανοποιημένος ο Λάτβαλα από την πρόοδο του Κατσούτα

Ο επικεφαλής της ομάδας της Toyota, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, μίλησε για την «αξιοσημείωτη» επίδοση του Τακαμότο Κατσούτα στο Safari Rally Kenya ως μια ακόμη ένδειξη ότι οι Ιάπωνες είναι μια ανερχόμενη δύναμη στο WRC.

WRC: Ικανοποιημένος ο Λάτβαλα από την πρόοδο του Κατσούτα

Ο επικεφαλής της ομάδας της Toyota, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα ελπίζει να δει τον Τακαμότο Κατσούτα στο βάθρο καθώς το δεύτερο μισό της σεζόν του WRC ξεκινά στην Εσθονία αργότερα αυτό το μήνα.

Ο Κατσούτα ανέκαμψε από ένα shakedown roll για να ολοκληρώσει ένα δεύτερο διαδοχικό αποτέλεσμα ένα-δύο-τρία-τέσσερα για την Toyota.

Συγκεκριμένα, ο Φινλανδός δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο Τάκα (σ.σ. ο Κατσούτα) έχει κάνει τρεις εκκινήσεις στην Κένυα και ότι τα αποτελέσματά του ήταν η δεύτερη, η τρίτη και η τέταρτη θέση. Αυτό για μένα είναι αρκετά αξιοσημείωτο σε ένα τόσο απαιτητικό ράλι.

Είδαμε κάποια δράση σε αυτό το γεγονός από τον Τάκα και ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι μετατράπηκε σε κάποιες θέσεις στο βάθρο στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Πνευματικά δεν είναι εύκολο να έχεις ένα μεγάλο ατύχημα πριν από το ράλι και να προσπαθείς να επανέλθεις από αυτό, αλλά ο Τάκα επανήλθε πολύ καλά και γινόταν όλο και πιο δυνατός κατά τη διάρκεια του αγώνα. Υπό αυτή την έννοια έκανε σπουδαία δουλειά».

Αν και ο Κατσούτα αισθάνεται σαν στο σπίτι του στα γρήγορα ράλλυ χαλικιού, το μοναδικό του βάθρο στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν ήρθε στο Ράλλυ Ιαπωνίας.