WRC: Παραμένει αισιόδοξος παρά τις δυσκολίες ο Λάπι

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Εσαπέκα Λάπι πέρασε ένα δοκιμαστικό Safari Rally Kenya την περασμένη εβδομάδα - αλλά ο Φινλανδός κατάφερε να βρει θετικά στοιχεία όσον αφορά τον ρυθμό που προσέφερε το Hyundai i20 N Rally1.

WRC: Παραμένει αισιόδοξος παρά τις δυσκολίες ο Λάπι

Τα θέματα του Εσαπέκα Λάπι σχετικά με το Safari Rally Kenya είναι καλά τεκμηριωμένα. Τα προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ταλαιπώρησαν την εβδομάδα του, αλλά ο ίδιος παρέμεινε θετικός στο τέλος της παρθενικής του εβδομάδας στο WRC στην Αφρική.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που όλοι θέλαμε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία - πρέπει να είμαι ευχαριστημένος με τον ρυθμό που είχαμε και ότι πραγματικά παλεύαμε για τις θέσεις του βάθρου μέχρι το τεχνικό μας πρόβλημα [το Σάββατο]».

Ο Λάπι ήταν τρίτος μέχρι τα μέσα του αγώνα, όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, και κέρδισε την πρώτη διαδρομή μέσω του Geothermal stage της Παρασκευής.

Σκεπτόμενος το πρώτο του ταξίδι στην Κένυα, ο Λάπι πρόσθεσε: «Το μέρος ήταν απίστευτο, περισσότερο από ό,τι περίμενα. Η εμπειρία και η ατμόσφαιρα από το ράλι ήταν πολύ ωραία και προσπάθησα να δώσω ό,τι μπορούσα για αυτόν τον αγώνα».

Τα καλά νέα για τον Λάπι είναι ότι ο ίδιος και το WRC κατευθύνονται σε πολύ πιο οικεία εδάφη τώρα, με τα γρήγορα ράλι στην Εσθονία και τον αγώνα της πατρίδας του στη Φινλανδία να είναι οι επόμενοι σταθμοί στο ημερολόγιο του WRC.