WRC: Γιατί ο Σούνινεν είναι η έξυπνη επιλογή για την Hyundai

Υπάρχει πάντα κάτι ξεχωριστό για κάθε Φινλανδό στην Φινλανδία. Ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για Φινλανδό που ζει στην Εσθονία. Ο Τίμου Σούνινεν πρέπει να τρίβει τα χέρια του, με δύο «εγχώρια» ράλι να έρχονται αυτό το καλοκαίρι.

WRC: Γιατί ο Σούνινεν είναι η έξυπνη επιλογή για την Hyundai

Υπάρχει πάντα κάτι συναρπαστικό όταν ο Τίμου Σούνινεν ανεβαίνει σε ένα πλήρες εργοστασιακό αυτοκίνητο. Είναι ένας οδηγός που μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ταχύτητα. Θυμάστε τον Τέμπιο Παουσάνια την πρώτη φορά στο φθινοπωρινό Rally Italia Sardegna του 2020; Πώς θα μπορούσατε να το ξεχάσετε;

Το Ford Fiesta WRC του Σούνινεν ήταν ένα δευτερόλεπτο ανά χιλιόμετρο ταχύτερο από οποιονδήποτε άλλον. Και αυτό σε μια διαδρομή που αναγνωρίστηκε ως μια από τις πιο δύσκολες και τεχνικές διαδρομές της διοργάνωσης.

Την προηγούμενη χρονιά στο ίδιο ιταλικό νησί, είχε αφήσει τον Ντάνι Σόρντο δεύτερο στην μάχη για την πρώτη του νίκη στο WRC.

170623_RB-Teemu-Suninen-Mexico-2020_e4843_frz_1400x788.jpg
Ο Teemu Suninen στο δρόμο για το βάθρο στο Μεξικό το 2020

Αλλά αυτή η ιστορία είναι για τα γρήγορα ράλι, οπότε ας πάμε μερικά χρόνια πίσω, στην εκπληκτική έκτη θέση της γενικής κατάταξης στο ντεμπούτο του με το Παγκόσμιο Ράλλυ Αυτοκινήτου στην Πολωνία. Έναν μήνα αργότερα, κέρδιζε ειδικές διαδρομές στο υψηλότερο επίπεδο στην αυλή του, στο Ράλι Φινλανδίας.

Ο ρυθμός και οι δυνατότητες του Σούνινεν είναι τεράστιες. Η απόφαση της Hyundai Motorsport να επιστρατεύσει τον δημοφιλή 29χρονο δίπλα στους Τιερί Νεβίλ και Εσαπέκα Λάπι είναι τόσο συναρπαστική όσο και κατανοητή. Όταν πρόκειται για τους ταχύτερους των ταχύτερων, οι Φινλανδοί έχουν ένα αρκετά σταθερό ιστορικό και τι καλύτερο από το να έχεις έναν Φινλανδό στην ομάδα σου όταν έχεις προορισμό το Jyväsklylä;

Το να έχεις δύο Φινλανδούς στην ομάδα σου, αυτό είναι!

170623_RB-Teemu-Suninen-Sardinia-2022_7523f_frz_1400x788.jpg
Ο Suninen είναι καλά εξοικειωμένος με τις εσωτερικές λειτουργίες της Hyundai, καθώς έχει περάσει αμέτρητες ώρες αναπτύσσοντας το αυτοκίνητό τους Rally2.