WRC: Εξήρε την ομάδα του ο Αμπιτεμπούλ

Ο επικεφαλής της ομάδας της Hyundai Motorsport, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας μετά το τέλειο διπλό στο Ράλλυ Σαρδηνίας της περασμένης εβδομάδας.

WRC: Εξήρε την ομάδα του ο Αμπιτεμπούλ

Ο πρώην επικεφαλής της ομάδας της Formula 1 Σιρίλ Αμπιτεμπούλ πέτυχε την πρώτη του νίκη στην πρώτη γραμμή της FIA στην Olbia την περασμένη εβδομάδα, αλλά γρήγορα αρνήθηκε να πάρει τα εύσημα για τους οδηγούς του i20 N Rally1 Τιερί Νεβίλ και Εσαπέκα Λάπι που πέτυχαν ένα διπλό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ δήλωσε: «Ήμασταν σταθερά στο βάθρο μέχρι στιγμής αυτή την σεζόν, αλλά δεν είχαμε κερδίσει ακόμα, και το κάναμε αυτό με όμορφο τρόπο.

Αν και ένα τέτοιο αποτέλεσμα σε δύσκολες συνθήκες είναι πάντα μια ομαδική προσπάθεια, οι οδηγοί μας πρέπει να επαινεθούν ιδιαίτερα. Ο Εσαπέκα [Λάπι] ήταν απολύτως αξιοσημείωτος καθ' όλη τη διάρκεια, στην προσέγγισή του πριν και κατά τη διάρκεια του ράλι. Η πίεση που ασκούσε συνεχώς στον [Σεμπαστιάν] Οζιέ συνέβαλε σίγουρα στο λάθος που έκανε (ο Οζιέ).

Ο Τιερί [Νεβίλ] είχε ένα καταπληκτικό SS14, το οποίο ήταν μια επίδειξη της αποφασιστικότητάς του να κερδίσει εδώ στη Σαρδηνία, καθώς η εμπιστοσύνη του στο μονοθέσιο αυξανόταν στάδιο προς στάδιο.

Ήταν κρίμα που ο Ντάνι δεν μπόρεσε να τερματίσει, παρά την ισχυρή προσπάθεια που κατέβαλε για να συμβάλει στη συνολική απόδοση του Σαββατοκύριακου. Θα ήθελα επίσης να αφιερώσω λίγο χρόνο για να αναφερθώ στον Κρεγκ. Παραμένει μέρος της ομάδας μας και της επιτυχίας μας και αυτή η νίκη σήμερα είναι πολύ γι' αυτόν».

Μιλώντας για τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος - και η πιο πρόσφατη μεταγραφή της Hyundai, ο νέος τεχνικός διευθυντής Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν - πρόσθεσε αστειευόμενος: «Δεν κερδίσαμε εξαιτίας του, για να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν πρόκειται να πάρει όλη τη δόξα και δεν είναι εξαιτίας μου!

Είναι μια ομαδική προσπάθεια. Είναι καλό να το βλέπεις, είναι καλό να το παρατηρείς. Πρέπει να πω ότι ποτέ δεν κέρδισα στη Formula 1, οπότε χαίρομαι που βρήκα κάποιο μέρος όπου θα μπορούσα να κερδίσω!».