Τιερί Νεβίλ: «Η νίκη στην Ιταλία αξίζει στην μνήμη του Μπριν και στην Hyundai»

Ο νικητής του Ράλλυ Σαρδηνίας, Τιερί Νεβίλ δήλωσε ότι η πρώτη του νίκη στη σεζόν αξίζει σε όλη την ομάδα της Hyundai Motorsport και στον εκλιπόντα συμπαίκτη του Κρεγκ Μπριν.

Τιερί Νεβίλ: «Η νίκη στην Ιταλία αξίζει στην μνήμη του Μπριν και στην Hyundai»

Ο Τιερί Νεβίλ πέτυχε την παρθενική του νίκη στο 2023 σε μερικές από τις πιο υγρές και δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών της σειράς. Μιλώντας μετά τον τερματισμό στην Olbia, ο Βέλγος ήταν χαρούμενος που κέρδισε στη μνήμη του εκλιπόντα Κρεγκ Μπριν.

«Είναι ωραίο να βρίσκομαι ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου», δήλωσε. «Ήταν μια πραγματικά μεγάλη πρόκληση, ένας μεγάλος αγώνας. Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, για την ομάδα - το αξίζουν πραγματικά. Είναι ωραίο για τον νέο μας αρχηγό της ομάδας [Σιρίλ Αμπιτεμπούλ] να παίρνει ένα 1-2 με τον Εσαπέκα [Λάπι] επίσης.

Η ομάδα το αξίζει αυτό και ο Κρεγκ (Μπριν) είναι επίσης στη μνήμη μας και σήμερα. Θέλαμε την νίκη στην Κροατία, αλλά την πήραμε τώρα».

Η πρώτη νίκη του Νεβίλ τον ανεβάζει στην δεύτερη θέση στην κούρσα του τίτλου, αν και 25 βαθμούς πίσω από τον υπερασπιστή του τίτλου, τον οδηγό της Toyota, Κάλε Ροβανπέρα.

«Το Σαββατοκύριακο ήταν δύσκολο, αλλά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να παλέψουμε για τη νίκη», δήλωσε ο Νεβίλ. «Ο καιρός είχε σκαμπανεβάσματα όλο το Σαββατοκύριακο, αντιμετωπίσαμε όλες τις δυνατές συνθήκες, από στεγνή και ζεστή μέχρι δυνατή βροχή. Έπρεπε να διαχειριστούμε τα ελαστικά καθ' όλη τη διάρκεια και ήταν πολύ δύσκολο για τα αυτοκίνητά μας, αλλά είχαμε μεγάλη αξιοπιστία και αυτό απέδωσε πραγματικά».