WRC: Νικητής ο Οζιέ επί του Λάπι το πρωί του Σαββάτου (3/6)!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ ξέφυγε από τον Εσαπέκα Λάπι, ανακτώντας την πρωτιά στο Ράλλυ Σαρδηνίας στον άγριο πρωινό γύρο του Σαββάτου (3/6).

WRC: Νικητής ο Οζιέ επί του Λάπι το πρωί του Σαββάτου (3/6)!

Τελειώνοντας το εναρκτήριο σκέλος της Παρασκευής με διαφορά ενός δεκάτου του δευτερολέπτου, η σκληρή μάχη των Εσαπέκα Λάπι και Σεμπαστιάν Οζιέ συνεχίστηκε καθώς η δράση συνεχίστηκε σήμερα (3/6) το πρωί σε χαλικόδρομους με πέτρες στο βόρειο τμήμα του νησιού της Μεσογείου.

Ο Οζιέ πήρε το πρώτο αίμα, ξεπερνώντας τον Φινλανδό αντίπαλό του μέσα από το Coiluna - Loelle για να περάσει μπροστά. Ωστόσο, ο Λάπι πέρασε γρήγορα στην αντεπίθεση στην επόμενη, διεκδικώντας οριακά πίσω την πρώτη θέση με μια σβέλτη οδήγηση στο Su Filigosu.

Αλλά ο θρίαμβος του Λάπι ήταν βραχύβιος καθώς το ζευγάρι εισήλθε στην εμβληματική διαδρομή Erula - Tulia, την μεγαλύτερη διαδρομή της ημέρας. Ενώ ο άνθρωπος της Hyundai δεν είχε εμπιστοσύνη στις ολισθηρές συνθήκες, σε συνδυασμό με ένα μαλακό μπροστινό αριστερό ελαστικό, ο Οζιέ κυριάρχησε.

Κερδίζοντας τον Λάπι με εντυπωσιακά 13,0 δευτερόλεπτα στην ειδική, ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing στη συνέχεια επέκτεινε το προβάδισμά του στο ράλι στα 18,2 δευτερόλεπτα πριν το σέρβις, καθώς ο Λάπι αγωνίστηκε στο Tempio Pausania με φθαρμένα ελαστικά.

Ο Τιερί Νεβίλ ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα, κερδίζοντας το πρώτο ζευγάρι των διαδρομών και πλησιάζοντας στην κορυφή. Ωστόσο, οι προσπάθειές του ακυρώθηκαν από μια αινιγματικά εκτός ρυθμού διαδρομή στην Erula - Tula και ο Βέλγος έμεινε 6,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον συνάδελφο του στο i20 N, Λάπι στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Κάλε Ροβανπέρα δεν είναι ιδιαίτερα λάτρης του δύσβατου εδάφους της Σαρδηνίας και ο νεαρός GR Yaris δεν είχε καμία διάθεση για ρίσκο το πρωί του Σαββάτου. Παρέμεινε τέταρτος στη γενική κατάταξη, 38,8sec πίσω από τον Νεβίλ, και μπορεί πλέον να χαλαρώσει με τον πέμπτο Έλφιν Έβανς να βρίσκεται 2min 53,7sec πίσω του.

Ο Έβανς, όπως και αρκετοί από τους συναδέλφους του, υπέστη ζημιές σε μια βουτιά στο νερό και ανακουφίστηκε που έφτασε στην ανάπαυλα της υπηρεσίας. Φρόντισε ένα ψυγείο που είχε διαρροή στις δύο τελευταίες δοκιμές ταχύτητας, χάνοντας σχεδόν τρία λεπτά στη διαδικασία. Οι Τακαμότο Κατσούτα και Οτ Τάνακ, από την άλλη πλευρά, δεν ήταν τόσο τυχεροί και αμφότεροι εγκατέλειψαν με παρόμοια προβλήματα.

Ο Ντάνι Σόρντο, ο οποίος πάλεψε να κερδίσει το χαμένο έδαφος μετά την ανατροπή του το πρωί της Παρασκευής, ανέβηκε στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης μπροστά από τον Αντριάν Φουρμό, ο οποίος είναι πρώτος στο WRC2 με ένα Ford Fiesta Rally2.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (4/6):

09:00 (Cosmote Sport 5 HD): Ε.Δ. 17

12:00 (Cosmote Sport 5 HD): Ε.Δ. 18

13:00 (Cosmote Sport 5 HD): Ε.Δ. 19