Οι αστέρες του WRC γυρίζουν τον χρόνο πίσω στην Ιταλία

Οι αστέρες του WRC έδωσαν δυναμικό παρών στο εναρκτήριο Ράλι Logiman Mythical Cars στην Λομβαρδία την περασμένη εβδομάδα.

Οι αστέρες του WRC γυρίζουν τον χρόνο πίσω στην Ιταλία

Ο δύο φορές πρωταθλητής Μάρκους Γκρόνχολμ προηγήθηκε στον αγώνα έξω από την πόλη Varzi και στους γύρω λόφους για ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα το βράδυ της Παρασκευής πριν από μια πλήρη ημέρα αθλητισμού το Σάββατο. Ο Φινλανδός γύρισε όμορφα τα χρόνια πίσω, με μια ωραία πορεία στην πρώτη ειδική για να πάρει οκτώ δευτερόλεπτα από όλους σε μόλις έξι χιλιόμετρα.

Δυστυχώς για τον ίδιο και τον πλέον αθλητικό εκπρόσωπο της FIA συνοδηγό του Τίμο Ραουτιάινεν, βγήκαν εκτός δρόμου στη δεξιά στροφή μετά τον τερματισμό, αφήνοντας το Subaru Impreza WRC τους πολύ άσχημα κατεστραμμένο για να συνεχίσουν.

Ο κάτοχος του βάθρου στο Ράλλυ Πορτογαλίας WRC2 Αντρέας Μίκελσεν γύρισε τα χρόνια πίσω και οδήγησε ένα Škoda Fabia S2000 παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της «εκπαιδευτικής» περιόδου της Volkswagen Motorsport στο WRC του 2012.

Ο Νορβηγός λάτρευε να ακούει τον βρυχηθμό του δίλιτρου κινητήρα, λέγοντας: «Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα. Το αυτοκίνητο μου φέρνει τόσες πολλές αναμνήσεις - είναι απίστευτο ότι ήταν πριν από 20 χρόνια τώρα. Είναι ωραίο να πηγαίνεις από το αυτοκίνητο S2000 κατευθείαν στη δοκιμή με το φοβερό Fabia RS Rally2 στη Σαρδηνία την επόμενη μέρα».

Ο Άλιστερ Μακ Ρέι ενθουσίασε τα πλήθη με την παρουσία του σε ένα Subaru Impreza που είχε προετοιμάσει η ιταλική εταιρεία Best Impreza. Ο Σκωτσέζος δήλωσε: «Νομίζω ότι όλοι θυμούνται τι έκανε ο Κόλιν με ένα από αυτά τα αυτοκίνητα όταν κέρδισε το πρωτάθλημα [Παγκόσμιο Ράλι] το 1995. Αυτό το Best Impreza είναι ένα εκπληκτικό πράγμα για να οδηγείς - δεν σταματάς να χαμογελάς από την στιγμή που πατάς την μίζα!

Αυτό ήταν ένα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο, που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε για πολύ καιρό».

Το επίκεντρο των αγώνων ράλλυ παραμένει σε μεγάλο βαθμό ιταλικό αυτή την εβδομάδα, με τον επόμενο γύρο του WRC να ξεκινά στην Σαρδηνία την Πέμπτη.