WRC: Νέος τεχικός διευθυντής της Hyundai ο Ντεμεζόν

Η Hyundai Motorsport ενίσχυσε τις φιλοδοξίες της για τον τίτλο στο WRC, διορίζοντας τον Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν ως νέο Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας.

WRC: Νέος τεχικός διευθυντής της Hyundai ο Ντεμεζόν

Ο Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν θα αναλάβει τον νεοσύστατο ρόλο την 1η Ιουνίου και φέρνει μαζί του μια λαμπρή καριέρα που καλύπτει πάνω από 26 χρόνια. Στο παρελθόν έχει καταλάβει αξιόλογες θέσεις στο WRC στην Subaru και την Volkswagen, καθώς και στην F1 στην Williams Racing.

Ειδικότερα, η θητεία του Γάλλου στην Volkswagen σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία, με την ομάδα να κατακτά τέσσερις συνεχόμενους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών στο WRC από το 2013 έως το 2016. Κατά την διάρκεια αυτών των τεσσάρων σεζόν, η Volkswagen αναδείχθηκε νικήτρια σε εντυπωσιακά 43 από τα 52 ράλλυ.

Ως Τεχνικός Διευθυντής, ο Ντεμεζόν θα ηγηθεί των προσπαθειών των τμημάτων οχημάτων και συστημάτων μετάδοσης κίνησης της Hyundai Motorsport, συνεργαζόμενος στενά με τον Διευθυντή Προγράμματος WRC Κριστιάν Λοριό για την ανάπτυξη του Hyundai i20 N Rally1 Hybrid.

Θα υποστηρίξει επίσης τον πρόεδρο της Hyundai Motorsport Σιν Κιμ και τον επικεφαλής της ομάδας Σιρίλ Αμπιτεμπούλ στη διαμόρφωση και την οικοδόμηση του μελλοντικού προγράμματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της Hyundai Motor Company.

Εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για τον διορισμό, ο Ντεμεζόν δήλωσε:

«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που ξεκινάω αυτό το νέο ρόλο με την Hyundai Motorsport. Είναι σαφές ότι η Hyundai έχει φανταστικές δυνατότητες στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο στις υπάρχουσες προσπάθειες όσο και με το βλέμμα στραμμένο σε μελλοντικές πρωτοβουλίες, ειδικά σε προγράμματα ηλεκτροκίνητου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η αποστολή μου είναι να ενισχύσω και να αναπτύξω τις δυνατότητες της λειτουργίας της Hyundai Motorsport, ώστε να είναι μία από τις καλύτερες παγκοσμίως. Απολαμβάνω αυτή την πρόκληση και ανυπομονώ να συνεργαστώ με το προσωπικό που έχει ήδη πετύχει σπουδαία πράγματα στο WRC και στα αγωνιστικά προγράμματα των πελατών του».