Ο Τάνακ σημειώνει πρόοδο με το Puma στο χώμα

Ο αστέρας της M-Sport Ford, Οτ Τάνακ, κερδίζει αυτοπεποίθηση και κατανόηση με το Puma Rally1 Hybrid των προδιαγραφών χώματος εν όψει του Ράλλυ Σαρδηνίας της επόμενης εβδομάδας (1 - 4 Ιουνίου).

Ο Τάνακ σημειώνει πρόοδο με το Puma στο χώμα

Ο Οτ Τάνακ, ο οποίος έχει τερματίσει στην πρώτη πεντάδα σε τέσσερις από τους φετινούς γύρους του WRC μέχρι στιγμής, βρίσκεται στηn δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ενόψει του αγώνα της Όλμπια. Ο Τάνακ δήλωσε ότι το δεύτερο ράλι στο χαλίκι με αυτό το αυτοκίνητο - το Ράλλυ της Πορτογαλίας αυτού του μήνα - βοήθησε στην περαιτέρω κατανόηση της μηχανής της M-Sport.

"Ήταν ένα απαιτητικό Σαββατοκύριακο", δήλωσε ο Εσθονός για την τέταρτη θέση του στο Matosinhos. "Στο Μεξικό δεν αισθανόμουν απόλυτα σίγουρος και ήταν δύσκολο να καταλάβω τι μου έλειπε, αλλά θα έλεγα ότι αυτό το Σαββατοκύριακο μας έδωσε πολύ περισσότερη κατανόηση και τώρα νομίζω ότι έχουμε αρκετές πληροφορίες για να προχωρήσουμε μπροστά".

Η δεύτερη θέση απέχει πολύ από την ιδανική θέση για τον Τάνακ, αλλά το ιταλικό νησί κρύβει τις καλύτερες αναμνήσεις - ήταν το μέρος όπου κέρδισε τον πρώτο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος με ένα από τα Ford Fiesta WRC της βρετανικής ομάδας το 2017.

Ο επικεφαλής της ομάδας M-Sport Ρίτσαρντ Μίλενερ ήταν ενθαρρυμένος από τον ρυθμό του Τάνακ στο χαλίκι. Πρόσθεσε: "Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία. Ο ρυθμός του Οτ στην αρχή του ράλι ήταν φανταστικός και συνεχίζει να μας δείχνει τι μπορεί πραγματικά να κάνει τόσο ο ίδιος όσο και το αυτοκίνητο.

Είμαστε ακόμα δεύτεροι συνολικά στο πρωτάθλημα οδηγών, κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε πραγματικά υπερήφανοι".