Νεβίλ: «Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε...»

Ο Τιερί Νεβίλ εξέφρασε την ανάγκη για βελτιώσεις στο Hyundai i20 N Rally1 έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή στην Πορτογαλία νωρίτερα αυτό το μήνα, όπου τερμάτισε πέμπτος στη γενική κατάταξη.

Νεβίλ: «Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε...»

Έχοντας ξεκινήσει την τελευταία ημέρα του πέμπτου γύρου του WRC και έχοντας δώσει μάχη για το βάθρο με τον ομόσταυλό του Εσαπέκα Λάπι, ο Τιερί Νεβίλ έπεσε στην κατάταξη, αφού το αυτοκίνητό του έμεινε πίσω στις τελευταίες ειδικές διαδρομές με βλάβη στον υπερσυμπιεστή.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Βέλγος, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών, εξέφρασε την ανάγκη για βελτιώσεις στο i20 N του, αφού δυσκολεύτηκε να φτάσει τον ρυθμό των αυτοκινήτων GR Yaris της αντίπαλης ομάδας Toyota Gazoo Racing.

«Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε», παραδέχτηκε ο Νεβίλ . «Θέλω να πω, όσον αφορά το στήσιμο, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δοκίμασα όλες τις κατευθύνσεις και ποτέ δεν βρήκαμε κάτι πραγματικά που να μας δίνει περισσότερο ρυθμό.

[Ο επόμενος γύρος στη] Σαρδηνία είναι και πάλι μια διαφορετική επιφάνεια. Το προφίλ της διαδρομής θα είναι ίσως λίγο καλύτερο και, εννοώ, στο Μεξικό δεν ήμασταν τόσο μακριά. Δεν ξέρω αν η Toyota είχε κάποιες τεράστιες εξελίξεις για αυτό το Σαββατοκύριακο [στην Πορτογαλία], αλλά σίγουρα δεν ήμασταν στο ρυθμό».

Νωρίτερα σήμερα, η Hyundai ανακοίνωσε τον διορισμό του Γάλλου μηχανικού Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν ως νέου τεχνικού διευθυντή της. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τυχόν επικείμενες τεχνικές αναβαθμίσεις, ο Νεβίλ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να περιμένουμε πολύ.

«Μπορούμε να καθίσουμε στο γραφείο και να δημιουργήσουμε μερικά ωραία σχέδια», είπε, «αλλά μέχρι να είναι έτοιμα τα εξαρτήματα, θα είμαστε ήδη στο τέλος της σεζόν».

Ο Νεβίλ θα απολαύσει το πλεονέκτημα ότι θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα το Ράλλυ Σαρδηνίας (1 - 4 Ιουνίου) από την πέμπτη θέση της οδικής κατάταξης. Έχει κερδίσει τον αγώνα, που έχει έδρα την Olbia, δύο φορές στο παρελθόν.