Λάπι: «Στην Πορτογαλία η καλύτερή μου εμφάνιση με την Hyundai»

Ο Εσαπέκα Λάπι χαρακτήρισε την απόδοσή του στο Ράλλυ Πορτογαλίας (το οποίο ανανέωσε την παρουσία του στο καλεντάρι του WRC) της περασμένης εβδομάδας ως την καλύτερή του από τότε που εντάχθηκε στην Hyundai Motorsport στις αρχές του έτους.

Λάπι: «Στην Πορτογαλία η καλύτερή μου εμφάνιση με την Hyundai»

Ο Εσαπέκα Λάπι εξασφάλισε το δεύτερο διαδοχικό του βάθρο πίσω από το τιμόνι ενός i20 N Rally1, κατακτώντας μια αξιέπαινη τρίτη θέση στις δύσκολες διαδρομές με χαλίκι στον πέμπτο γύρο του φετινού WRC.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακό του δεν κύλησε χωρίς δράματα, καθώς το αυτοκίνητο άρχισε να βγάζει καπνό στο τέλος του Wolf Power Stage της Κυριακής. Ευτυχώς ο Λάπι και ο συνοδηγός του, Γιάνε Φερμ, κατάφεραν να φέρουν το αυτοκίνητο πίσω στο Matosinhos και στον τερματισμό.

«Η Σουηδία ήταν επίσης καλή, αλλά νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο εδώ [στην Πορτογαλία]» , δήλωσε στο WRC.com. «Δεν υπήρχαν μεγάλες πτώσεις καθ' όλη την διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου και, ναι, σίγουρα, αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που είχα με αυτό το αυτοκίνητο».

Συνέχισε, αναλογιζόμενος την σεζόν μέχρι στιγμής: «Ακόμα και μετά το Μόντε Κάρλο, η ταχύτητα ήταν εντάξει στις περισσότερες επιφάνειες. Απλά είχαμε λίγη ατυχία στην Σουηδία και στη συνέχεια ένα μικρό λάθος στο Μεξικό, αλλά τώρα δεν υπήρξαν λάθη και το αποτέλεσμα είναι καλό».

Αυτή τη στιγμή, ο Λάπιείναι έκτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών και παραδέχτηκε ανοιχτά την ανάγκη να γεφυρώσει το χάσμα με την ταχύτητα της πρώην ομάδας του, της Toyota Gazoo Racing, αν και η έλλειψη δοκιμών πριν από το Ράλλυ Σαρδηνίας (1-4 Ιουνίου) σημαίνει ότι είναι απίθανο να γίνουν σημαντικές αναβαθμίσεις στο αυτοκίνητο.

«Εξακολουθούμε να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε πίσω από την Toyota αυτή την στιγμή όσον αφορά τον ρυθμό, κάτι που δεν είναι ιδανικό, καθώς δεν υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι την Σαρδηνία», παραδέχτηκε.

«Νομίζω ότι τα μικρά πράγματα κάνουν μεγάλη διαφορά, οπότε υποθέτω ότι μιλάμε για μικρά πράγματα, αλλά είναι πιο δύσκολο να τα βρεις απ' ό,τι νομίζεις. Συζητήσαμε πολλά στο τέλος της περασμένης χρονιάς για το θέμα αυτό με τη Hyundai και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να φέρουμε κάτι πολύ σύντομα με βάση αυτές τις συζητήσεις».

** Την ίδια ώρα, ο διοργανωτής του WRC δεσμεύτηκε να επιστρέψει στην Ιβηρική Χερσόνησο, ερχόμενος σε συμφωνία με το Automóvel Club de Portugal (ACP) για την διεξαγωγή του Ράλλυ Πορτογαλίας στο καλεντάρι του WRC το 2024 με περαιτέρω δυνατότητα επέκτασης έως το 2025.